David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 100 g šećera
  • 50 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g oljuštenih badema

Priprema

  • 1. Zakuhati šećer, vanilin šećer i vodu.
  • 2. U vodu ubaciti bademe uz stalno miješanje.
  • 3. Kada voda ispari miješati dok šećer ne karamelizira.
  • 4. Kada se bademi karameliziraju istresite ih na masni papir i ohladite.
  • 5. Ušećerene bademe servirati uz čašu dobrog crnog vina.

Povezani recepti

Vidi sve