Brodet od žaba i jegulja
Recept iz: Primož Dolničar

Priprema:
1. Uzmite veću plitku posudu.
2. Ulijte u nju maslinovo ulje.
3. Nasjeckajte luk i dodajte ga u posudu.
4. Pržite da luk omekša.
5. Dodajte nasjeckane rajčice.
6. Kratko popržite.
7. Zalijte vodom.
8. Dodajte 1 malu ljutu papriku.
9. Posolite.
10. Jegulje na svakih 5 cm prerežite do kože kako bi se i dalje držala u komadu, ali da bi bila “gipkija”.
11. Dodajte jegulje u posudu.
12. Kuhajte 10 minuta.
13. Za vrijeme kuhanja sadržaj posude NE MIJEŠAJTE, već ga PROTRESITE.
14. Dodajte žabe.
15. Kuhajte još 10 minuta da se umak zgusne.
Brodet poslužite sa svježe pečenim kruhom.
Sastojci
- 20 očišćenih žaba;
- krakovi i hrpti
- 2 kg očišćenih jegulja
- 3 velika crvena luka
- 1 kg rajčica
- 1 mala ljuta paprika
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
- 1. Uzmite veću plitku posudu.
- 2. Ulijte u nju maslinovo ulje.
- 3. Nasjeckajte luk i dodajte ga u posudu.
- 4. Pržite da luk omekša.
- 5. Dodajte nasjeckane rajčice.
- 6. Kratko popržite.
- 7. Zalijte vodom.
- 8. Dodajte 1 malu ljutu papriku.
- 9. Posolite.
- 10. Jegulje na svakih 5 cm prerežite do kože kako bi se i dalje držala u komadu, ali da bi bila “gipkija”.
- 11. Dodajte jegulje u posudu.
- 12. Kuhajte 10 minuta.
- 13. Za vrijeme kuhanja sadržaj posude NE MIJEŠAJTE, već ga PROTRESITE.
- 14. Dodajte žabe.
- 15. Kuhajte još 10 minuta da se umak zgusne.
- Brodet poslužite sa svježe pečenim kruhom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom