Opis
Priprema:
1. Uzmite veću plitku posudu.
2. Ulijte u nju maslinovo ulje.
3. Nasjeckajte luk i dodajte ga u posudu.
4. Pržite da luk omekša.
5. Dodajte nasjeckane rajčice.
6. Kratko popržite.
7. Zalijte vodom.
8. Dodajte 1 malu ljutu papriku.
9. Posolite.
10. Jegulje na svakih 5 cm prerežite do kože kako bi se i dalje držala u komadu, ali da bi bila “gipkija”.
11. Dodajte jegulje u posudu.
12. Kuhajte 10 minuta.
13. Za vrijeme kuhanja sadržaj posude NE MIJEŠAJTE, već ga PROTRESITE.
14. Dodajte žabe.
15. Kuhajte još 10 minuta da se umak zgusne.
Brodet poslužite sa svježe pečenim kruhom.
Sastojci
Sastojci
- 20 očišćenih žaba; krakovi i hrpti
- 2 kg očišćenih jegulja
- 3 velika crvena luka
- 1 kg rajčica
- 1 mala ljuta paprika
- sol
- maslinovo ulje