Brodet od žaba i jegulja
Recept iz: Primož Dolničar
Priprema:
1. Uzmite veću plitku posudu.
2. Ulijte u nju maslinovo ulje.
3. Nasjeckajte luk i dodajte ga u posudu.
4. Pržite da luk omekša.
5. Dodajte nasjeckane rajčice.
6. Kratko popržite.
7. Zalijte vodom.
8. Dodajte 1 malu ljutu papriku.
9. Posolite.
10. Jegulje na svakih 5 cm prerežite do kože kako bi se i dalje držala u komadu, ali da bi bila “gipkija”.
11. Dodajte jegulje u posudu.
12. Kuhajte 10 minuta.
13. Za vrijeme kuhanja sadržaj posude NE MIJEŠAJTE, već ga PROTRESITE.
14. Dodajte žabe.
15. Kuhajte još 10 minuta da se umak zgusne.
Brodet poslužite sa svježe pečenim kruhom.
Sastojci
- 20 očišćenih žaba;
- krakovi i hrpti
- 2 kg očišćenih jegulja
- 3 velika crvena luka
- 1 kg rajčica
- 1 mala ljuta paprika
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
- 1. Uzmite veću plitku posudu.
- 2. Ulijte u nju maslinovo ulje.
- 3. Nasjeckajte luk i dodajte ga u posudu.
- 4. Pržite da luk omekša.
- 5. Dodajte nasjeckane rajčice.
- 6. Kratko popržite.
- 7. Zalijte vodom.
- 8. Dodajte 1 malu ljutu papriku.
- 9. Posolite.
- 10. Jegulje na svakih 5 cm prerežite do kože kako bi se i dalje držala u komadu, ali da bi bila “gipkija”.
- 11. Dodajte jegulje u posudu.
- 12. Kuhajte 10 minuta.
- 13. Za vrijeme kuhanja sadržaj posude NE MIJEŠAJTE, već ga PROTRESITE.
- 14. Dodajte žabe.
- 15. Kuhajte još 10 minuta da se umak zgusne.
- Brodet poslužite sa svježe pečenim kruhom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom