Opis

  1. Kako biste napravili tijesto, izmiješajte ribani češnjak, parmezan, peršin, sol i papar. Izvaljajte male loptice i ohladite u hladnjaku.
  2. U mikser stavite brašno, šećer i sol, miksajte dok se ne sastojci ne sjedine.
  3. Mlijeko zagrijte na temperaturu malo iznad tjelesne, dodajte paketić kvasca, sve dodajte u tijesto.
  4. Jaja dodajte jedno po jedno i miksajte na srednjoj brzini pet minuta, zatim dodajte maslac i miksajte dodatnih 10 minuta, dok tijesto ne postane sjajno. Stavite u namašćenu posudu i dozvolite da se diže minimalno 4 sata, ali idealno preko noći.
  5. Sljedeći dan, tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u oblik kobasice i narežite 8 komada koji teže otprilike 60g.
  6. Kalup premažite mekanim maslacem.
  7. U svaki komad tijesta utisnite kuglicu maslaca i rukama na pobrašnjenoj površini izvaljajte kuglice veličine loptice za golf. Stavite ih na lim za pečenje, ne brinite se za razmak između kuglica.
  8. Prekrijte plastičnom folijom i zagrijte u pećnici na 50C 30 minuta ili dok im se ne udvostruči veličina.
  9. Izmiješajte jedan žumanjak s dvije žlice vrhnja, time premažite površinu tijesta.
  10. Pecite na 175C, 12-15 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
  11. Dovršite premazom maslaca i pospite sa soli, timijanom, hrskavim češnjakom i vlascem.  

Sastojci

Za brioche tijesto:

  • 400g jakog brašna
  • 40g šećera
  • 5g soli
  • 100ml mlijeka
  • 1 paketić kvasca
  • 4 srednje velika jaja
  • 100g maslaca (mekan na dodir)

Za maslac:

  • 100g maslaca
  • 6 češnja češnjaka
  • 20g ribanog parmezana
  • Sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Za glazuru:

  • 1 žumanjak
  • 2 žlica vrhnja

Povezani recepti