Brie u pećnici sa suhim plodovima i portom
U posudu stavite šalicu porta, 5 žlica smeđeg šećera, šaku suhih marelica prerezanih napola, šaku grožđica, 1 štapić cimeta, 1 zvjezdani anis i žličicu crvenog papra. Promiješajte i stavite na vatru.

Zatim uklonite koru s briea i dodajte nekoliko pinjola.

Premažite tanjur uljem, stavite na njega sir i zalijte porotom. Zatim dodajte još malo pinjola prije nego što odnesete u pećnicu na 15-20 minuta.

Na kraju poslužite natopljeni brie s nekoliko tostova.

Sastojci

  • 1 brie 1 šalica porta 1/3 šalica suhih marelica 5 žlica smeđeg šećera 1 žličica ružičastog papra 2 žlice pinjola 1 štapić cimeta 1 zvjezdani anis ulje Tost

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve