Brie u pećnici sa suhim plodovima i portom

Brie u pećnici sa suhim plodovima i portom

Opis

U posudu stavite šalicu porta, 5 žlica smeđeg šećera, šaku suhih marelica prerezanih napola, šaku grožđica, 1 štapić cimeta, 1 zvjezdani anis i žličicu crvenog papra. Promiješajte i stavite na vatru.

Zatim uklonite koru s briea i dodajte nekoliko pinjola.

Premažite tanjur uljem, stavite na njega sir i zalijte porotom. Zatim dodajte još malo pinjola prije nego što odnesete u pećnicu na 15-20 minuta.

Na kraju poslužite natopljeni brie s nekoliko tostova.

Sastojci

  • 1 brie
  • 1 šalica porta
  • 1/3 šalica suhih marelica
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica ružičastog papra
  • 2 žlice pinjola
  • 1 štapić cimeta
  • 1 zvjezdani anis
  • ulje
  • Tost

Povezani recepti