Brie u pećnici sa suhim plodovima i portom
Recept iz: Filipa Gomes

U posudu stavite šalicu porta, 5 žlica smeđeg šećera, šaku suhih marelica prerezanih napola, šaku grožđica, 1 štapić cimeta, 1 zvjezdani anis i žličicu crvenog papra. Promiješajte i stavite na vatru.
Zatim uklonite koru s briea i dodajte nekoliko pinjola.
Premažite tanjur uljem, stavite na njega sir i zalijte porotom. Zatim dodajte još malo pinjola prije nego što odnesete u pećnicu na 15-20 minuta.
Na kraju poslužite natopljeni brie s nekoliko tostova.
Zatim uklonite koru s briea i dodajte nekoliko pinjola.
Premažite tanjur uljem, stavite na njega sir i zalijte porotom. Zatim dodajte još malo pinjola prije nego što odnesete u pećnicu na 15-20 minuta.
Na kraju poslužite natopljeni brie s nekoliko tostova.
Sastojci
- 1 brie 1 šalica porta 1/3 šalica suhih marelica 5 žlica smeđeg šećera 1 žličica ružičastog papra 2 žlice pinjola 1 štapić cimeta 1 zvjezdani anis ulje Tost
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira