Breskve na žaru s kremom od mascarponea, majčine dušice i meda
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 5 breskvi, prerezanih na polovice i bez koštica
- 250 g mascarponea
- korica 1 limete
- 1 žlica meda
- 2 grančice majčine dušice
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2-3 zdrobljena keksa od đumbira
- bijela čokolada, naribana
- cijeli bademi
Priprema
- 1. Breskve pecite na granici izravne i neizravne topline dok ne omekšaju i lijepo se zapeku (oko 6-7 minuta).
- 2. U zdjeli pomiješajte mascarpone, listiće majčine dušice, ekstrakt vanilije, koricu i sok limete te med.
- 3. U tavi od lijevanog željeza na roštilju prepecite bademe, pa ih grubo nasjeckajte.
- Posluživanje:
- 1. Po mascarponeu rasporedite kriške zapečenih breskvi.
- 2. Pospite ih zdrobljenim keksima, nasjeckanim bademima i naribanom bijelom čokoladom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne