Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 5 breskvi, prerezanih na polovice i bez koštica
  • 250 g mascarponea
  • korica 1 limete
  • 1 žlica meda
  • 2 grančice majčine dušice
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2-3 zdrobljena keksa od đumbira
  • bijela čokolada, naribana
  • cijeli bademi

Priprema

  • 1. Breskve pecite na granici izravne i neizravne topline dok ne omekšaju i lijepo se zapeku (oko 6-7 minuta).
  • 2. U zdjeli pomiješajte mascarpone, listiće majčine dušice, ekstrakt vanilije, koricu i sok limete te med.
  • 3. U tavi od lijevanog željeza na roštilju prepecite bademe, pa ih grubo nasjeckajte.
  • Posluživanje:
  • 1. Po mascarponeu rasporedite kriške zapečenih breskvi.
  • 2. Pospite ih zdrobljenim keksima, nasjeckanim bademima i naribanom bijelom čokoladom.

Povezani recepti

Vidi sve