Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Sastojci:
  • 200 g tanko narezane bresaole
  • 300 g perzijskog feta sira, razlomljen na komade velike 2 cm
  • 50 g parmezana reggiano, naribanog
  • 100 g oraha, tostiranih
  • 190 g svježe mlade rukole, oprane i grubo narezane + 25 g za ukrašavanje
  • 50 g svježih listova bosiljka
  • 4 kocke leda
  • 100 g pinjola
  • 20 g pecorino romano sira, naribanog + 20 g naribanih listića
  • 140 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja s limunom
  • 2 0ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 ploške kruha, narezanog na kockice veličine 2 cm
  • Sol i papar

Priprema

  • 1. Za pesto od rukole, u blender stavite listove rukole i bosiljka, kocke leda, pinjole, 140 ml maslinovog ulja s limunom, pecorino romano sir te prstohvat soli i papra.
  • 2. U veliku tavu za prženje stavite maslinovo ulje, dodajte kruh i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, začinite i uklonite s vatre. Dodajte naribani parmezan i miješajte bez prestanka dok se sir ne rastopi, zatim ostavite sa strane.
  • 3. Na veliki poslužavnik ili na nekoliko velikih tanjura posložite ploške bresaole, te prelijte s djevičanskim maslinovim uljem s limunom. Zatim dodajte pržene kockice kruha s parmezanom, perzijsku fetu, tostirane orahe i pesto od mlade rukole i bosiljka.
  • 4. Za kraj, pospite s još malo maslinovog ulja i balzamičnog octa.

Povezani recepti

Vidi sve