Brazilska pita od limuna

Način pripreme:

1. Za tijesto stavite brašno na ploču i u sredini napravite udubinu. Dodajte maslac, narezan na komadiće, šećer u prahu i vodu u sredinu te promiješajte prstima. Postupno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Zgnječite tijesto i omotajte ga prozračnom folijom. Ohladite ga jedan sat u hladnjaku.

2. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi debljine 5 mm. Maslacem premažite plitki okrugao kalup i prebacite tijesto pomoću valjka. Pritisnite tijesto po dnu i stijenkama i uklonite višak. Na tijesto stavite komad papira za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.

3. Za nadjev odijelite žumanjke od bjelanjaka. U posudi istucite žumanjke s pola količine šećera. Naribajte koricu dviju limeta i iscijedite sok. Dodajte kondenzirano mlijeko i promiješajte.

4. Nadjev stavite na ispečenu osnovu, zagladite i pecite još 20 minuta.

5. Mikserom izmiješajte bjelanjke s preostalim šećerom dok ne nastane tvrda pjena. Pjenu raspodijelite po ispečenoj piti, tako će nastati nešto poput kape. Pitu pecite još 15 minuta dok bjelanjci ne poprime zlatnu boju.

Sastojci

  • Za tijesto180 g hladnog maslaca 225 g brašna 1 žlica šećera u prahu 1 žlica hladne vodeZa nadjev od limuna6 jaja 200 g šećera 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka 2 limete

Priprema