Brazilska pita od limuna

Brazilska pita od limuna

Opis

Način pripreme:

1. Za tijesto stavite brašno na ploču i u sredini napravite udubinu. Dodajte maslac, narezan na komadiće, šećer u prahu i vodu u sredinu te promiješajte prstima. Postupno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Zgnječite tijesto i omotajte ga prozračnom folijom. Ohladite ga jedan sat u hladnjaku.

2. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi debljine 5 mm. Maslacem premažite plitki okrugao kalup i prebacite tijesto pomoću valjka. Pritisnite tijesto po dnu i stijenkama i uklonite višak. Na tijesto stavite komad papira za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.

3. Za nadjev odijelite žumanjke od bjelanjaka. U posudi istucite žumanjke s pola količine šećera. Naribajte koricu dviju limeta i iscijedite sok. Dodajte kondenzirano mlijeko i promiješajte.

4. Nadjev stavite na ispečenu osnovu, zagladite i pecite još 20 minuta.

5. Mikserom izmiješajte bjelanjke s preostalim šećerom dok ne nastane tvrda pjena. Pjenu raspodijelite po ispečenoj piti, tako će nastati nešto poput kape. Pitu pecite još 15 minuta dok bjelanjci ne poprime zlatnu boju.

Sastojci

Za tijesto

  • 180 g hladnog maslaca
  • 225 g brašna
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žlica hladne vode

Za nadjev od limuna

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 2 limete