Brancin al cartoccio
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.
Sastojci
- 1 kg brancina (2 komada)
- 1 limun
- 2 režnja češnjaka
- 1 vezica lista peršina
- 4 komada mlade mrkve
- 200 g cherry rajčice
- 2 tikvice
- 1 glavica luka srebrenca
- sol i papar
- 2 grančice ružmarina
- 100 g maslaca
- 100 ml vina
- 2 vrećice za pečenje
Priprema
- 1. Brancina očistimo te dobro posušimo kuhinjskim ubrusima.
- 2. Narežemo povrće (tikvice i mrkvu), dodamo rajčice,posolimo i popaprimo.
- 3. Ribu zarežemo i dodamo kriške limuna i luka srebrenca u rezove.
- 4. Posolimo i dodamo malo maslaca u trbušnu šupljinu.
- 5. Stavimo ribu u vrećicu za pečenje te dodamo povrće narezano na prutiće.
- 6. Dodamo i malo maslinovog ulja, grančicu ružmarina i podlijemo bijelim vinom.
- 7. Zatvorimo vrećice te stavimo peči u zagrijanoj pećnici 12 min. na 200ºC.
- 8. Serviramo direktno iz vrećice za pečenje na tanjur.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)