David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 1 kg brancina (2 komada)
  • 1 limun
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 vezica lista peršina
  • 4 komada mlade mrkve
  • 200 g cherry rajčice
  • 2 tikvice
  • 1 glavica luka srebrenca
  • sol i papar
  • 2 grančice ružmarina
  • 100 g maslaca
  • 100 ml vina
  • 2 vrećice za pečenje

Priprema

  • 1. Brancina očistimo te dobro posušimo kuhinjskim ubrusima.
  • 2. Narežemo povrće (tikvice i mrkvu), dodamo rajčice,posolimo i popaprimo.
  • 3. Ribu zarežemo  i dodamo kriške limuna i luka srebrenca u rezove.
  • 4. Posolimo  i dodamo malo maslaca u trbušnu šupljinu.  
  • 5. Stavimo ribu u vrećicu za pečenje te dodamo povrće narezano na prutiće.
  • 6. Dodamo i malo maslinovog ulja, grančicu ružmarina i podlijemo bijelim vinom.  
  • 7. Zatvorimo vrećice te stavimo peči u zagrijanoj pećnici 12 min. na 200ºC.
  • 8. Serviramo direktno iz vrećice za pečenje na tanjur.

Povezani recepti

Vidi sve