Opis
Postupak:
1. Očistite luk, izrežite ga natanko i kratko ispržite u maslinovu ulju.
2. Izrežite i očistite svinjetinu te je stavite u lonac. Nasjeckajte mrkvu te je stavite u lonac. Dodajte jedan češanj češnjaka.
3. Očistite i narežite rajčicu te je dodajte u lonac. Posolite i prelijte vodom.
4. Ogulite i narežite krumpire na komadiće te dodajte i njih. Dodajte očišćene mahune i nasitno nasjeckan peršin te kuhajte pola sata.
5. Za ukras, a ponešto i zbog okusa, dodajte još malo francuskog peršina. Uvijek je dobra ideja na kraju dodati svježe začinsko bilje jer to daje jelu svježinu.
Sastojci
Sastojci
- plećka krškopoljske svinje
- luk
- mrkva
- češanj češnjaka
- rajčica volovsko srce
- krumpir
- mahune
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- sol