Boranja
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

 

Sastojci

  • plećka krškopoljske svinje
  • luk
  • mrkva
  • češanj češnjaka
  • rajčica volovsko srce
  • krumpir
  • mahune
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema

  • 1. Očistite luk, izrežite ga natanko i kratko ispržite u maslinovu ulju.
  • 2. Izrežite i očistite svinjetinu te je stavite u lonac. Nasjeckajte mrkvu te je stavite u lonac. Dodajte jedan češanj češnjaka.
  • 3. Očistite i narežite rajčicu te je dodajte u lonac. Posolite i prelijte vodom.
  • 4. Ogulite i narežite krumpire na komadiće te dodajte i njih. Dodajte očišćene mahune i nasitno nasjeckan peršin te kuhajte pola sata.
  • 5. Za ukras, a ponešto i zbog okusa, dodajte još malo francuskog peršina. Uvijek je dobra ideja na kraju dodati svježe začinsko bilje jer to daje jelu svježinu

Povezani recepti

Vidi sve