Boranja
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- plećka krškopoljske svinje
- luk
- mrkva
- češanj češnjaka
- rajčica volovsko srce
- krumpir
- mahune
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- sol
Priprema
- 1. Očistite luk, izrežite ga natanko i kratko ispržite u maslinovu ulju.
- 2. Izrežite i očistite svinjetinu te je stavite u lonac. Nasjeckajte mrkvu te je stavite u lonac. Dodajte jedan češanj češnjaka.
- 3. Očistite i narežite rajčicu te je dodajte u lonac. Posolite i prelijte vodom.
- 4. Ogulite i narežite krumpire na komadiće te dodajte i njih. Dodajte očišćene mahune i nasitno nasjeckan peršin te kuhajte pola sata.
- 5. Za ukras, a ponešto i zbog okusa, dodajte još malo francuskog peršina. Uvijek je dobra ideja na kraju dodati svježe začinsko bilje jer to daje jelu svježinu
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima