Boranja

Postupak:

1. Očistite luk, izrežite ga natanko i kratko ispržite u maslinovu ulju.

2. Izrežite i očistite svinjetinu te je stavite u lonac. Nasjeckajte mrkvu te je stavite u lonac. Dodajte jedan češanj češnjaka.

3. Očistite i narežite rajčicu te je dodajte u lonac. Posolite i prelijte vodom.

4. Ogulite i narežite krumpire na komadiće te dodajte i njih. Dodajte očišćene mahune i nasitno nasjeckan peršin te kuhajte pola sata.

5. Za ukras, a ponešto i zbog okusa, dodajte još malo francuskog peršina. Uvijek je dobra ideja na kraju dodati svježe začinsko bilje jer to daje jelu svježinu.

Sastojci

  • Sastojci plećka krškopoljske svinje luk mrkva češanj češnjaka rajčica volovsko srce krumpir mahune svježi peršin maslinovo ulje sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve