Bivolja bocconcini lizalica punjena s inčunima, medom i bottargom
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 16 Vannella Cheese Bocconcini mozzarella
- 8 inćuna, izrezanih na polovice
- 4 jaja slobodnog uzgoja, umućena + 25 ml mlijeka
- 200 g krušnih mrvica
- 100 g običnog beašna
- 1 l biljnog ili suncokretovog ulja
- 40 g meda
- 50 g Bottarga, visokokvalietna
- 16 drvenih štapića (dugih)
Priprema
- 1. Položite mozzarellu na papirnati ubrus i osušite ju.
- 2. Svaki bocconcini zarežite i u rez pažljivo ubacite inćun.
- 3. Svaki komadić mozzarelle pretvorite u “krušne mrvice” tako da ga zavaljate u brašno, zatim jaje I u krušne mrvice. Idealno bi bilo da odstoje u hladnjaku oko 10 minuta, a zatim ih ponovno smrvite ali ovaj put samo s jajetom i krušnim mrvicama.
- 4. Zagrijte ulje na 180° C pa pržite 4-6 komada odjednom, dok ne porumene. Stalno ih okrećite i pecite dok ne dobiju zlaćanu boju. Kad su pečeni, izvadite ih iz ulja i stavite na pladanj s papirnatim ručnikom.
- 5. Zabodite ih na drveni štapić i poslužite s preljevom meda i naribane bottarge.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Banana i limoncello gelato, prženi orasi, limoncello krema
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od kave s bijelom čokoladom
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Luca Ciano
Tekući ravioli od parmezana reggiano i crnog tartufa
Recepti Luca Ciano
Svježe talijatele sa cvjetićima tikvice i blagim provolone umakom
Recepti Luca Ciano
Parmezanski mus s poširanim kruškama začinjenim lambruscom
Recepti Luca Ciano
Pečena ‘bijela scamorza’ sa slaninom i rajčicama
Recepti Luca Ciano
Rižoto ‘ala puttanesca’ s burrata sirom
Recepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Luca Ciano
Ljubičasti njoki s rajčicom i fondutom od parmezana