Biskvit Victoria

Sastojci

  • 175 g maslaca omekšanog + dodatno za mašćenje
  • 175 g finog šećera
  • 3 jaja
  • 175 g običnog brašna + dodatno za brašnjavljenje
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 velika žlica mlijeka
  • fini šećer ili šećer u prahu za posipanje
  • plitki kalupi promjera 18 cm

Priprema

  • 1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C. Zatim maslacem premažite i pospite brašnom strane svakog kalupa, a dno obložite papirom za pečenje.
  • 2. U velikoj zdjeli ili u posudi stajaćeg električnog miksera kremasto umutite maslac dok ne postane mekan. Dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
  • 3. U maloj posudi nekoliko sekundi tucite jaja ili dok se ne povežu. Zatim ih postupno dodajte u smjesu s maslacem. Stalno tucite. U posudu prosijte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte mlijeko i nježno umiješajte da se sve poveže.
  • 4. Raspodijelite tijesto na dva kalupa i u sredini napravite malu rupu tako da kad se digne, ne bude previsok u sredini, što bi vam otežalo spajanje dvaju biskvita u sendvič.
  • 5. Stavite u sredinu pećnice i pecite 18–25 minuta ili dok odozgo ne poprimi zlatnu boju i postane elastično na dodir. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi u kalupima 10 minuta. Zatim pomoću oštrog nožića odvojite biskvite od rubova te ih prebacite na žičanu rešetku da se ohlade do kraja.
  • 6. Kada se ohlade, prvi biskvit premažite s 3–4 vrhom pune velike žlice marmelade od malina, jagoda ili borovnica. Dodajte sloj od 125 ml čvrsto tučenog vrhnja - najbolje da ga istučete na dan kada pečete tortu.

Povezani recepti

Vidi sve