Biskvit s pistacijama

Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.

Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije. 

Sastojci

  • 120 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 90 g šećera u prahu
  • 2 g soli
  • 50 g pistacija
  • 50 g jaja
  • 225 g brašna
  • Za kremu:
  • 200 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 ml likera od višanja
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • 100 g crne čokolade (70%)
  • 20 g reduciranog balzamičnog octa
  • zrna crvenog papra

Priprema

  • 1. Sitno nasjeckajte pistacije. Izmiješajte maslac, šećer, jaje, usitnite pistacije u 75 grama brašna u posudi multipraktika i zamijesite tijesto. Dodajte preostalih 150 grama brašna i sol te ponovno promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Izvadite tijesto iz posude za miksanje te pomoću folije za čuvanje svježine oblikujte štrucu. Stavite je u hladnjak da se stisne.
  • 2. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (na vrući zrak). Narežite štrucu na tanke kriške i položite ih u tavu obloženu perforiranim silikonskim podmetačem. Ispecite biskvite do kraja za 8-10 minuta.
  • 3. Za kremu izmiješajte krem sir s maslacem, šećerom u prahu i likerom od višanja.
  • 4. Za preljev zagrijte vrhnje te ga prelijte preko čokolade. Miješajte dok se ne rastopi, dodajte reducirani balzamični ocat i ponovno promiješajte.   
  • 5. Stavite crveni papar u cjedilo i protresite – ljuskice trebaju pasti na površinu, a zrna ostati u cjedilu.
  • 6. Slijepite biskvite kremom, polijte ih preljevom, posipajte ljuskicama crvenog papra i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve