Biskvit s medom od vrijeska

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu. Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Sastojci

  • 130 g meda od vrijeska
  • 100 g nesoljenog maslaca omekšalog
  • 100 g šećera
  • 3 srednje velika jajeta
  • 110 g brašna s dodanim praškom za pecivo
  • 1 žličica praška za pecivo

Priprema

  • 1. Maslacem premažite kalup za puding od jedne litre. Stavite dvije žlice meda u pripremljen kalup (ako je jako gust, prvo ga zagrijte kako bi bio više tekući).
  • 2. Stavite preostali med i sve ostale sastojke u veliku zdjelu te mutite električnim mikserom. Počnite polako, a zatim povećajte brzinu i mutite još dvije minute, dok se svi sastojci ne sjedine.
  • 3. Ulijte smjesu u kalup za puding, preko meda.
  • 4. Stavite komad papira za pečenje na komad folije i napravite veliki nabor u sredini tako što ćete saviti i papir i foliju po dužini i preklopiti jedanput u obliku harmonike (to će omogućiti da puding raste dok se kuha). Stavite papir za pečenje i foliju na puding (folija treba biti s gornje strane), te pričvrstite vrpcom tako što ćete vrpcu omotati oko ruba kalupa te jedan kraj vrpce provući kroz čvor i tako dobiti ručku kojom ćete kalup s pudingom moći spuštati i dizati iz lonca.
  • 5. Stavite kalup u velik lonac te ulijte toliko kipuće vode da kalup bude do pola uronjen. Poklopite lonac i kuhajte dok ne proključa. Smanjite snagu plamena, tako da voda nastavi lagano ključati i pustite puding da se kuha na pari 1 sat i 15 minuta, sve dok ne naraste i vrati se izvorni oblik nakon što ga pritisnete. Po potrebi dodajte još kipuće vode.
  • 6. Uklonite foliju i papir za pečenje te vrškom malog, oštrog noža prođite uz rub pudinga, kako biste ga lakše odvojili od kalupa. Okrenite kalup na velik zagrijan tanjur i poslužite ga dok je još vreo uz kremu od vanilije ili vrhnje.

Povezani recepti

Vidi sve