Biskvit od anisa

Biskvit od anisa

Opis

Kuhajte prepeličja jaja u vodi, octu i crvenoj boji 10 minuta.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Tucite 150 g šećera, dva jaja i koricu jednog limuna. Dodajte pola šalice mlijeka i 35 g rastopljenog neslanog maslaca, ali ohlađenog. Miješajte još malo.

U posudu stavite 375 g brašna s kvascem, dvije žlice cimeta i dvije žličice sode bikarbone. Miješajte pjenjačom. U drugoj posudi umiješajte pola šalice anisa, šećer i mlijeko.

Premažite maslacem dva kalupa za biskvit. Izlijte smjesu u kalupe i stavite peći 35 minuta. Zatim premažite jajetom. Ukrasite biskvit i vaš uskrsni desert je gotov!

Sastojci

Sastojci

  • 2 kom jaja
  • 150 g šećera
  • 1 limun
  • 35 g maslaca
  • 120 ml mlijeka
  • 375 g brašna s kvascem
  • 2 žlice cimeta u prahu
  • 2 žličice sode bikarbone
  • pola žličice anisa u prahu
  • 6 kom prepeličjih jaja
  • Jestiva crvena ili plava boja
  • ocat
  • maslac za premazivanje
  • brašno za posipanje

Povezani recepti