Biskvit od anisa
Kuhajte prepeličja jaja u vodi, octu i crvenoj boji 10 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Tucite 150 g šećera, dva jaja i koricu jednog limuna. Dodajte pola šalice mlijeka i 35 g rastopljenog neslanog maslaca, ali ohlađenog. Miješajte još malo.
U posudu stavite 375 g brašna s kvascem, dvije žlice cimeta i dvije žličice sode bikarbone. Miješajte pjenjačom. U drugoj posudi umiješajte pola šalice anisa, šećer i mlijeko.
Premažite maslacem dva kalupa za biskvit. Izlijte smjesu u kalupe i stavite peći 35 minuta. Zatim premažite jajetom. Ukrasite biskvit i vaš uskrsni desert je gotov!Sastojci
- Sastojci2 kom jaja 150 g šećera 1 limun 35 g maslaca 120 ml mlijeka 375 g brašna s kvascem 2 žlice cimeta u prahu 2 žličice sode bikarbone pola žličice anisa u prahu 6 kom prepeličjih jaja Jestiva crvena ili plava boja ocat maslac za premazivanje brašno za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom