Opis

Zagrijte lonac srednje veličine na visokoj temperaturi i dodajte kuskus. Neprestano miješajte dok kuskus ne poprimi zlaćanu boju, oko 3-5 minuta. Dodajte 2 šalice vrele vode na svaku šalicu kuskusa. Zavrijte i smanjite temperaturu miješajući oko 15 minuta ili dok kuskus ne omekša.

U posebnoj posudi, pomiješajte tunjevinu, avokado, slanutak, krastavac, feta sir i svježe bilje te začinite solju i paprom. 

Kad je kuskus kuhan, procijedite višak vode i ohladite do mlake temperature. Umiješajte mješavinu s tunjevinom i začinite maslinovim uljem i cijeđenim limunom.

Poslužite ukrašeno listićima svježeg korijandera.

 

Sastojci

  • 300g kuskusa
  • 1 konzerva tunjevine, srednje veličine (u ulju)
  • 1 avokado, nasjeckan na kockice
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 libanonski krastavac, nasjeckan na kockice
  • 100g perzijskog feta sira
  • 1/2 svežnja bosiljka, sitno nasjeckanog
  • 1/2 svežnja korijandera, sitno nasjeckanog, s nekoliko cijelih listića
  • sol i papar
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 limuna, iscijeđena

Povezani recepti