Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.

Sastojci

  • Sastojci
  • 8-10 velikih sušenih Jakobovih kapica
  • 1 bijela rotkva
  • sol, za začiniti
  • 2 žličice biljnog ulja
  • 1 žlica vina Shaoxing
  • 1 žličica umaka od soje
  • 1/4 žličice šećera
  • 1 žličica škrobnog brašna pomiješanog s malo hladne vode

Priprema

  • U 350ml vruće vode namočite sušene Jakobove kapice barem 30 minuta, zatim ih izvadite iz tekućine, ali je sačuvajte.
  • Rotkvu ogulite i narežite na komade debljine 4cm. Rotkvu posvuda začinite sa solju. Uz pomoć žlice za oblikovanje kuglica ili čajnom žličicom, izdubite sredinu svakog komada rotkve, dovoljno veliku udubinu kako bi stale sušene Jakobove kapice. U svaku rotkvu stavite Jakobove kapice i napunjene slažite u posudu za kuhanje na pari. Parite jedan sat. Uklonite svu tekućinu koja se nakupila u posudi, ali ostavite otprilike 60ml za umak.
  • Na srednje jakoj vatri zagrijte wok tavu ili manji lonac, te dodajte ulje, vino, umak od soje, šećer, tekućinu od Jakobovih kapica i tekućinu koja vam je ostala od kuhanja na pari. Dinstajte dvije minute i po ukusu začinite i prilagodite količinu začina. Dok miješate, ulijte dovoljno smjese sa škrobnim brašnom, kako biste napravili svilenkasti umak.
  • Prelijte preko rotkvi punjenih Jakobovim kapicama i odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve