Opis

Za podlogu

  • 150 g špageta
  • 1 žlica maslinova ulja, i još malo da pokapate
  • 2 jaja, istučena
  • prstohvat origana

Za bijeli umak

  • 125 g mekog kozjeg sira
  • 6 kriški pršuta
  • ½ žličica sušenih ljuskica čilija, po želji

Priprema

1. Kuhajte špagete u slanoj kipućoj vodi 10 minuta da budu al dente. Ocijedite špagete i ostavite ih u cjedilu dok ne isteče većina vode.

2. Zagrijte gril na visoku temperaturu. Rasprostrite čistu krpu, na nju istresite tjesteninu te je zamotajte u krpu da uklonite sav višak tekućine.

3. U velikoj tavi zagrijte jednu žlicu maslinova ulja. U velikoj zdjeli istucite jaja s origanom i začinima. Stavite tjesteninu u zdjelu s jajima i promiješajte da sva tjestenina bude obložena jajima. To je najlakše učiniti rukama.

4. Kad se ulje u tavi zagrije, dodajte tjesteninu (trebalo bi biti dovoljno za dvije podloge) i ravnomjerno je rasporedite po tavi. Pržite 4 minute ili dok ne postane hrskava i poprimi zlatnu boju.

5. Pospite jednake komadiće kozjeg sira po vrhu i stavite pod gril na 4-5 minuta.

6. Natrgajte pršut na trakice ta ga poslažite po vrhu, pokapajte maslinovim uljem te po želji dodajte ljuskice čilija.

Sastojci

Povezani recepti