Bijela pizza od tjestenine
Za podlogu
- 150 g špageta
- 1 žlica maslinova ulja, i još malo da pokapate
- 2 jaja, istučena
- prstohvat origana
Za bijeli umak
- 125 g mekog kozjeg sira
- 6 kriški pršuta
- ½ žličica sušenih ljuskica čilija, po želji
Priprema
1. Kuhajte špagete u slanoj kipućoj vodi 10 minuta da budu al dente. Ocijedite špagete i ostavite ih u cjedilu dok ne isteče većina vode.
2. Zagrijte gril na visoku temperaturu. Rasprostrite čistu krpu, na nju istresite tjesteninu te je zamotajte u krpu da uklonite sav višak tekućine.
3. U velikoj tavi zagrijte jednu žlicu maslinova ulja. U velikoj zdjeli istucite jaja s origanom i začinima. Stavite tjesteninu u zdjelu s jajima i promiješajte da sva tjestenina bude obložena jajima. To je najlakše učiniti rukama.
4. Kad se ulje u tavi zagrije, dodajte tjesteninu (trebalo bi biti dovoljno za dvije podloge) i ravnomjerno je rasporedite po tavi. Pržite 4 minute ili dok ne postane hrskava i poprimi zlatnu boju.
5. Pospite jednake komadiće kozjeg sira po vrhu i stavite pod gril na 4-5 minuta.
6. Natrgajte pršut na trakice ta ga poslažite po vrhu, pokapajte maslinovim uljem te po želji dodajte ljuskice čilija.Sastojci
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom