Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

  •  

Sastojci

  • Palenta:
  • 250 g bijele palente
  • 1,5 l vode
  • 7 g soli
  • 2 velike žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • grančica ružmarina i kadulje
  • 120 g Puopolo Smallgoods vruće soppressate
  • 100 g ribanog parmezana
  • 20 ml ‘Chef Luca Ciano’ čili + ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Gremolata:
  • 12 limuna
  • ⅓ vezice plosnatog peršina, sitno nasjeckanog
  • ½ režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • sol i papar
  • 23 kuhinjske žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  • 1. Da biste napravili gremolatu, istucite u tučku i mužaru limunovu koricu i sok, peršin, ulje i češnjak s prstohvatom soli i papra.
  • 2. Zakuhajte vodu sa soli, uljem i začinskim biljem. Lagano umiješajte palentu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Kad je palenta gotova, premjestite ju na pladanj dubok 3-4 cm i ostavite da se ohladi te ostavite u hladnjaku barem 2 sata.
  • 3. Palentu izvadite iz pleha i narežite na okrugle komade promjera 5 cm. Na palentu stavite krišku soppressate, dodajte nekoliko strugotina parmezana da ju pokrije i zapecite u pećnici na 220°C 6-8 minuta.
  • 4. Servirajte s malo gremolate i čili ulja te ukrasite svježim začinskim biljem.

Povezani recepti

Vidi sve