Batom za meso istucite svinjske kotlete kako bi se smekšali i izravnali

Pomiješajte vino, češnja, list lovora, sol te papar, nekoliko kapi ekstradjevičanskog maslinovog ulja pa onda dodajte meso. Obložite ga tom tekućinom i marinirajte u hladnjaku nekoliko sati ili još bolje preko noći.

Za čili umak, istucite čili u tučku s prstohvatom soli dok se ne oblikuje pasta. Sad dodajte papriku i sok limuna, a zatim 1-2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja  te opet istucite da se poveže.

Zagrijte roštilj, Tefal OptiGrill ili veliku roštilj-tavu. Pokapajte svinjetinu s još ulja i prepecite svinjetinu po 2 minute sa svake strane. Kad je pečeno, odstranite kost.

Stavite majonezu na jednu stranu tostirane ciabatte pa zatim dodajte pečeno meso i čili umak. Stisnite zajedno i možete odmah jesti.

Sastojci

  • 4 tanka svinjska kotleta
  • 50 ml bijelog vina
  • 3 lista lovora, natrgana
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 2 mala crvena čilija
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Sok ½ limuna
  • 125 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • Majoneze za posluživanje
  • 4 hrskava ciabatta peciva, tostirana
  • sol, papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve