Bezglutenska šuplja tjestenina (penne) s gorkim zelenjem
Recept iz: Laura Cassai
Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. U zasebnom lončiću kipuće vode blanširati koprivu nekoliko minuta, izvaditi i osušiti papirnatim ubrusom. Ovim prosesom kopriva prestaje peći.
U posudi za prženje srednje veličine zagrijati žlicu maslinovog ulja i dodati ostalo zelenje i narezani češnjak. Začiniti solju i paprom te neprestano protresati dok se zelenje ne skuha.
U međuvremenu, u malu tavu staviti maslac i grijati dok ne postane svijetlosmeđe boje. Ocijeđenu tjesteninu i izgoreni maslac ubaciti u posudu sa zelenjem. Poslužiti s ribanim parmezanom, čili listićima i ribanim muškatnim oraščićem.
Sastojci
- 2 paketa od 250 g bezglutenske trobojne šuplje tjestenine (penne)
- 100 g kopriva (za rukovanje nužne rukavice)
- 1 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 150 g mlade raštike
- 150 g radiča
- 2 češnja češnjaka, narezana
- 3 žlice maslaca
- parmezan sir
- ¼ žlica suhih listića čilija
- cijeli muškatni oraščić, za ribanje
- sol i papar
- Postupak:
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom