Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. U zasebnom lončiću kipuće vode blanširati koprivu nekoliko minuta, izvaditi i osušiti papirnatim ubrusom. Ovim prosesom kopriva prestaje peći.

U posudi za prženje srednje veličine zagrijati žlicu maslinovog ulja i dodati ostalo zelenje i narezani češnjak. Začiniti solju i paprom te neprestano protresati dok se zelenje ne skuha.

U međuvremenu, u malu tavu staviti maslac i grijati dok ne postane svijetlosmeđe boje. Ocijeđenu tjesteninu i izgoreni maslac ubaciti u posudu sa zelenjem. Poslužiti s ribanim parmezanom, čili listićima i ribanim muškatnim oraščićem.

Sastojci

  • 2 paketa od 250 g bezglutenske trobojne šuplje tjestenine (penne)
  • 100 g kopriva (za rukovanje nužne rukavice)
  • 1 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 150 g mlade raštike
  • 150 g radiča
  • 2 češnja češnjaka, narezana
  • 3 žlice maslaca
  • parmezan sir
  • ¼ žlica suhih listića čilija
  • cijeli muškatni oraščić, za ribanje
  • sol i papar
  • Postupak:

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve