Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 2 paketa od 250 g bezglutenske trobojne šuplje tjestenine (penne)
  • 100 g kopriva (za rukovanje nužne rukavice)
  • 1 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 150 g mlade raštike
  • 150 g radiča
  • 2 češnja češnjaka, narezana
  • 3 žlice maslaca
  • parmezan sir
  • ¼ žlica suhih listića čilija
  • cijeli muškatni oraščić, za ribanje
  • sol i papar
  • Postupak:

Priprema

  • 1. Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. U zasebnom lončiću kipuće vode blanširati koprivu nekoliko minuta, izvaditi i osušiti papirnatim ubrusom. Ovim prosesom kopriva prestaje peći.
  • 2. U posudi za prženje srednje veličine zagrijati žlicu maslinovog ulja i dodati ostalo zelenje i narezani češnjak. Začiniti solju i paprom te neprestano protresati dok se zelenje ne skuha.
  • 3. U međuvremenu, u malu tavu staviti maslac i grijati dok ne postane svijetlosmeđe boje. Ocijeđenu tjesteninu i izgoreni maslac ubaciti u posudu sa zelenjem. Poslužiti s ribanim parmezanom, čili listićima i ribanim muškatnim oraščićem.

Povezani recepti

Vidi sve