Beze-torta

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • Beze-kore
  • 2 bjelanjka
  • 75 g šećera
  • Krokant
  • 60 g šećera
  • 60 g lješnjaka
  • Pečeni bademi
  • 125 g badema u listićima
  • Šlag
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 75 g šećera
  • Dodatne potrepštine
  • Mikser
  • 2 vrećice za ukrašavanje s okruglim i zvjezdastim nastavkom
  • papir za pečenje
  • lim za pečenje
  • štapni mikser s pripadajućom posudom.

Priprema

  • Beze-kore
  • Zagrijte pećnicu na 80 ºC. Istucite bjelanjke u nemasnoj posudi. Dodajte šećer tako da dobijete ravnomjeran snijeg. Snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite 2 spirale promjera oko 20 cm. Počnite iznutra prema van. Sušite kore u pećnici oko 3 sata.
  • Krokant
  • Zagrijte pećnicu na 160 ºC i pecite lješnjake oko 6 minuta ili dok ne završite karamel za krokant. Šećer karamelizirajte i umiješajte lješnjake. Smjesu izlijte na papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Sameljite u posudi ručnog miksera.
  • Pečeni bademi
  • Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Na limu prekrivenom papirom za pečenje pecite bademe u listićima oko 12 minuta i potom ih ostavite da se ohlade.
  • Šlag
  • Vrhnje za šlag tucite sa šećerom tako da šlag bude čvrst. Jednu koru namažite šlagom. Na šlag stavite drugu koru i potom šlag istisnite u obliku lijepih rozeta. Tortu namažite šlagom i sa strane te obložite bademima u listićima. Tortu pospite krokantom.

Povezani recepti

Vidi sve