Opis
Priprema
Beze-kore
Zagrijte pećnicu na 80 ºC. Istucite bjelanjke u nemasnoj posudi. Dodajte šećer tako da dobijete ravnomjeran snijeg. Snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite 2 spirale promjera oko 20 cm. Počnite iznutra prema van. Sušite kore u pećnici oko 3 sata.
Krokant
Zagrijte pećnicu na 160 ºC i pecite lješnjake oko 6 minuta ili dok ne završite karamel za krokant. Šećer karamelizirajte i umiješajte lješnjake. Smjesu izlijte na papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Sameljite u posudi ručnog miksera.
Pečeni bademi
Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Na limu prekrivenom papirom za pečenje pecite bademe u listićima oko 12 minuta i potom ih ostavite da se ohlade.
Šlag
Vrhnje za šlag tucite sa šećerom tako da šlag bude čvrst. Jednu koru namažite šlagom. Na šlag stavite drugu koru i potom šlag istisnite u obliku lijepih rozeta. Tortu namažite šlagom i sa strane te obložite bademima u listićima. Tortu pospite krokantom.
Sastojci
Beze-kore
- 2 bjelanjka
- 75 g šećera
Krokant
- 60 g šećera
- 60 g lješnjaka
Pečeni bademi
- 125 g badema u listićima
Šlag
- 500 ml vrhnja za šlag
- 75 g šećera
Dodatne potrepštine
- Mikser
- 2 vrećice za ukrašavanje s okruglim i zvjezdastim nastavkom
- papir za pečenje
- lim za pečenje
- štapni mikser s pripadajućom posudom.