Beze-torta

Beze-torta

Opis

Priprema

 

Beze-kore

Zagrijte pećnicu na 80 ºC. Istucite bjelanjke u nemasnoj posudi. Dodajte šećer tako da dobijete ravnomjeran snijeg. Snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite 2 spirale promjera oko 20 cm. Počnite iznutra prema van. Sušite kore u pećnici oko 3 sata.

 

Krokant

Zagrijte pećnicu na 160 ºC i pecite lješnjake oko 6 minuta ili dok ne završite karamel za krokant. Šećer karamelizirajte i umiješajte lješnjake. Smjesu izlijte na papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Sameljite u posudi ručnog miksera.

 

Pečeni bademi

Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Na limu prekrivenom papirom za pečenje pecite bademe u listićima oko 12 minuta i potom ih ostavite da se ohlade.

 

Šlag

Vrhnje za šlag tucite sa šećerom tako da šlag bude čvrst. Jednu koru namažite šlagom. Na šlag stavite drugu koru i potom šlag istisnite u obliku lijepih rozeta. Tortu namažite šlagom i sa strane te obložite bademima u listićima. Tortu pospite krokantom.

Sastojci

Beze-kore

  • 2 bjelanjka
  • 75 g šećera

Krokant

  • 60 g šećera
  • 60 g lješnjaka

Pečeni bademi

  • 125 g badema u listićima

Šlag

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 75 g šećera

Dodatne potrepštine

  • Mikser
  • 2 vrećice za ukrašavanje s okruglim i zvjezdastim nastavkom
  • papir za pečenje
  • lim za pečenje
  • štapni mikser s pripadajućom posudom.

Povezani recepti