Beze-torta
Recept iz: Rudolph van Veen

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- Beze-kore
- 2 bjelanjka
- 75 g šećera
- Krokant
- 60 g šećera
- 60 g lješnjaka
- Pečeni bademi
- 125 g badema u listićima
- Šlag
- 500 ml vrhnja za šlag
- 75 g šećera
- Dodatne potrepštine
- Mikser
- 2 vrećice za ukrašavanje s okruglim i zvjezdastim nastavkom
- papir za pečenje
- lim za pečenje
- štapni mikser s pripadajućom posudom.
Priprema
- Beze-kore
- Zagrijte pećnicu na 80 ºC. Istucite bjelanjke u nemasnoj posudi. Dodajte šećer tako da dobijete ravnomjeran snijeg. Snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite 2 spirale promjera oko 20 cm. Počnite iznutra prema van. Sušite kore u pećnici oko 3 sata.
- Krokant
- Zagrijte pećnicu na 160 ºC i pecite lješnjake oko 6 minuta ili dok ne završite karamel za krokant. Šećer karamelizirajte i umiješajte lješnjake. Smjesu izlijte na papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Sameljite u posudi ručnog miksera.
- Pečeni bademi
- Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Na limu prekrivenom papirom za pečenje pecite bademe u listićima oko 12 minuta i potom ih ostavite da se ohlade.
- Šlag
- Vrhnje za šlag tucite sa šećerom tako da šlag bude čvrst. Jednu koru namažite šlagom. Na šlag stavite drugu koru i potom šlag istisnite u obliku lijepih rozeta. Tortu namažite šlagom i sa strane te obložite bademima u listićima. Tortu pospite krokantom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća