Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 1 ½ šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice šećera
- ½ naranče, naribana korica
- ¼ naranče, sok
- 1 jaje
- ¾ šalice mlijeka
- Ulje, za prženje
- Maslac, za prženje
- 200 ml vrhnja
- 1 staklenka džema od rabarbara i malina
- Naranča, tanko narezana, za posluživanje
Priprema
- 1. Sipajte brašno, prašak za pecivo i šećer u veliku zdjelu, zajedno s naribanom narančinom koricom. U drugoj zdjeli miksajte jaja i mlijeko. Polako dodajte mokre sastojke suhima miješajući ih da nastane glatko tijesto.
- 2. Trebalo bi biti konzistencije kao tučeno vrhnje pa ako je pretvrdo, dodajte malo mlijeka.
- 3. U zagrijanu tavu na srednje jakoj vatri ulijte malo ulja i stavite kockicu maslaca. Kad počne cvrčati, stavljajte tijesto za palačinkice. Nemojte ih previše stisnuti jer će se raširiti. Kad se pojave mjehurići, okrenite ih i pržite s druge strane još 1-2 minute dok ne poprime zlatnu boju.
- 4. U drugoj zdjeli mutite vrhnje sa svježim sokom od naranče dok se ne zgusne.
- 5. Naslažite 3-4 palačinkice jednu na drugu i premažite svaku džemom od rabarbare i maline i šlagom. Zarežite jednu polovicu kriške naranče i stavite pored.
- 6. Za posluživanje, stavite malo džema i komadić naranče na vrh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda