Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 1 ½ šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice šećera
  • ½ naranče, naribana korica
  • ¼ naranče, sok
  • 1 jaje
  • ¾ šalice mlijeka
  • Ulje, za prženje
  • Maslac, za prženje
  • 200 ml vrhnja
  • 1 staklenka džema od rabarbara i malina
  • Naranča, tanko narezana, za posluživanje

Priprema

  • 1. Sipajte brašno, prašak za pecivo i šećer u veliku zdjelu, zajedno s naribanom narančinom koricom. U drugoj zdjeli miksajte jaja i mlijeko. Polako dodajte mokre sastojke suhima miješajući ih da nastane glatko tijesto.
  • 2. Trebalo bi biti konzistencije kao tučeno vrhnje pa ako je pretvrdo, dodajte malo mlijeka.
  • 3. U zagrijanu tavu na srednje jakoj vatri ulijte malo ulja i stavite kockicu maslaca. Kad počne cvrčati, stavljajte tijesto za palačinkice. Nemojte ih previše stisnuti jer će se raširiti. Kad se pojave mjehurići, okrenite ih i pržite s druge strane još 1-2 minute dok ne poprime zlatnu boju.
  • 4. U drugoj zdjeli mutite vrhnje sa svježim sokom od naranče dok se ne zgusne.
  • 5. Naslažite 3-4 palačinkice jednu na drugu i premažite svaku džemom od rabarbare i maline i šlagom. Zarežite jednu polovicu kriške naranče i stavite pored.
  • 6. Za posluživanje, stavite malo džema i komadić naranče na vrh.

Povezani recepti

Vidi sve