Beskvasni kruh s bijelim vinom

Beskvasni kruh s bijelim vinom

Opis

Unaprijed zagrijte pećnicu na 220 °C (ili 200 °C s ventilatorom).

Stavite brašno na dasku ili u veliku zdjelu i u sredini napravite udubinu. Dodajte maslinovo ulje, vino, sol i sodu bikarbonu i miješajte kuhačom da se sastojci povežu. Postupno dodajte gaziranu vodu dok se ne formira mekano tijesto. Prvo dodajte 150 ml i vidite je li potrebno dodati ostatak vode.

Mijesite tijesto nekoliko minuta na površini prekrivenoj brašnom. Izravnajte ga valjkom za tijesto i stanjite do debljine od otprilike 2 cm. Stavite tijesto na nauljeni lim za pečenje i zasijecite ga zupčastim nožem kako biste napravili rebrastiuzorak. Pecite 30-35 minuta ili dok tijesto ne pozlati, a od mirisa vina i maslinova ulja počnu vam curiti sline.

Sastojci

Sastojci

  • 800 g brašna „00“
  • 3½ stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 3½ stolne žlice bijelog vina
  • vršak čajne žličice sode bikarbone
  • 2 stolne žlice pahuljica soli
  • 150 ml gazirane vode

Povezani recepti