Beskvasni kruh s bijelim vinom

Unaprijed zagrijte pećnicu na 220 °C (ili 200 °C s ventilatorom).

Stavite brašno na dasku ili u veliku zdjelu i u sredini napravite udubinu. Dodajte maslinovo ulje, vino, sol i sodu bikarbonu i miješajte kuhačom da se sastojci povežu. Postupno dodajte gaziranu vodu dok se ne formira mekano tijesto. Prvo dodajte 150 ml i vidite je li potrebno dodati ostatak vode.

Mijesite tijesto nekoliko minuta na površini prekrivenoj brašnom. Izravnajte ga valjkom za tijesto i stanjite do debljine od otprilike 2 cm. Stavite tijesto na nauljeni lim za pečenje i zasijecite ga zupčastim nožem kako biste napravili rebrastiuzorak. Pecite 30-35 minuta ili dok tijesto ne pozlati, a od mirisa vina i maslinova ulja počnu vam curiti sline.

Sastojci

  • Sastojci800 g brašna „00“ 3½ stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja 3½ stolne žlice bijelog vina vršak čajne žličice sode bikarbone 2 stolne žlice pahuljica soli 150 ml gazirane vode

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve