BBQ janjeći kotleti s chimichurri umakom, mladom brokulom i mladim krumpirom
Recept iz: James Martin
- Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrne boje spreman je za roštiljanje.
Dok čekate da se roštilj zagrije, zakuhajte posoljenu vodu te kuhajte mladi krumpir 10 minuta dok ne omekša.
- Kada je roštilj spreman utrljajte malo ulja u janjeće kotlete i temeljito ih začinite. Krumpir i mladu brokulu stavite u posudu te prelijte ostatkom ulja. Začinite i pomiješajte.
- Stavite janjeće kotlete na roštilj te pecite 3-4 minute sa svake strane. Dodajte krumpir i mladu brokulu kada okrene kotlete te njih okrenite nakon 1-2 minute.
- Kako bi napravili umak, umiješajte sve navedene sastojke u zdjelu i dobro začinite.
- Složite janjeće kotlete, krumpir i brokulu na pladanj te prelijte umakom.
Sastojci
- 400g mladog krumpira
- 25ml maslinovog ulja
- 8 janjećih kotleta
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 200g mlade brokule
- Za chimichurri umak:
- 15g peršina ravnog lista, grubo nasjeckan
- 15g korijandera, grubo nasjeckan
- 15g mente, listovi grubo nasjeckani
- 2 režnja češnjaka, nasjeckan
- 1 zeleni čili, nasjeckan
- 1 kozjak, nasjeckan
- 25ml crvenog vinskog octa
- 50ml maslinovog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom