1. Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrne boje spreman je za roštiljanje.

Dok čekate da se roštilj zagrije, zakuhajte posoljenu vodu te kuhajte mladi krumpir 10 minuta dok ne omekša.

  1. Kada je roštilj spreman utrljajte malo ulja u janjeće kotlete i temeljito ih začinite. Krumpir i mladu brokulu stavite u posudu te prelijte ostatkom ulja. Začinite i pomiješajte.
  2. Stavite janjeće kotlete na roštilj te pecite 3-4 minute sa svake strane. Dodajte krumpir i mladu brokulu kada okrene kotlete te njih okrenite nakon 1-2 minute.
  3. Kako bi napravili umak, umiješajte sve navedene sastojke u zdjelu i dobro začinite.
  4. Složite janjeće kotlete, krumpir i brokulu na pladanj te prelijte umakom.

Sastojci

  • 400g mladog krumpira
  • 25ml maslinovog ulja
  • 8 janjećih kotleta
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 200g mlade brokule
  • Za chimichurri umak:
  • 15g peršina ravnog lista, grubo nasjeckan
  • 15g korijandera, grubo nasjeckan
  • 15g mente, listovi grubo nasjeckani
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckan
  • 1 zeleni čili, nasjeckan
  • 1 kozjak, nasjeckan
  • 25ml crvenog vinskog octa
  • 50ml maslinovog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve