Kad je imao samo 12 godina, James Martin se već mogao pohvaliti da je kuhao za britansku kraljicu

James je putovao po Francuskoj radeći u kuhinjama francuskih dvoraca.

Sastojci

  • 400g mladog krumpira
  • 25ml maslinovog ulja
  • 8 janjećih kotleta
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 200g mlade brokule
  • 15g peršina ravnog lista, grubo nasjeckan
  • 15g korijandera, grubo nasjeckan
  • 15g mente, listovi grubo nasjeckani
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckan
  • 1 zeleni čili, nasjeckan
  • 1 kozjak, nasjeckan
  • 25ml crvenog vinskog octa
  • 50ml maslinovog ulja

Priprema

  • Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrne boje spreman je za roštiljanje.
  • Dok čekate da se roštilj zagrije, zakuhajte posoljenu vodu te kuhajte mladi krumpir 10 minuta dok ne omekša.
  • Kada je roštilj spreman utrljajte malo ulja u janjeće kotlete i temeljito ih začinite. Krumpir i mladu brokulu stavite u posudu te prelijte ostatkom ulja. Začinite i pomiješajte.
  • Stavite janjeće kotlete na roštilj te pecite 3-4 minute sa svake strane. Dodajte krumpir i mladu brokulu kada okrene kotlete te njih okrenite nakon 1-2 minute.
  • Kako bi napravili umak, umiješajte sve navedene sastojke u zdjelu i dobro začinite.
  • Složite janjeće kotlete, krumpir i brokulu na pladanj te prelijte umakom.

Povezani recepti

Vidi sve