BBQ janjeći kotleti s chimichurri umakom, mladom brokulom i mladim krumpirom
Recept iz: James Martin
Kad je imao samo 12 godina, James Martin se već mogao pohvaliti da je kuhao za britansku kraljicu
James je putovao po Francuskoj radeći u kuhinjama francuskih dvoraca.
Sastojci
- 400g mladog krumpira
- 25ml maslinovog ulja
- 8 janjećih kotleta
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 200g mlade brokule
- 15g peršina ravnog lista, grubo nasjeckan
- 15g korijandera, grubo nasjeckan
- 15g mente, listovi grubo nasjeckani
- 2 režnja češnjaka, nasjeckan
- 1 zeleni čili, nasjeckan
- 1 kozjak, nasjeckan
- 25ml crvenog vinskog octa
- 50ml maslinovog ulja
Priprema
- Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrne boje spreman je za roštiljanje.
- Dok čekate da se roštilj zagrije, zakuhajte posoljenu vodu te kuhajte mladi krumpir 10 minuta dok ne omekša.
- Kada je roštilj spreman utrljajte malo ulja u janjeće kotlete i temeljito ih začinite. Krumpir i mladu brokulu stavite u posudu te prelijte ostatkom ulja. Začinite i pomiješajte.
- Stavite janjeće kotlete na roštilj te pecite 3-4 minute sa svake strane. Dodajte krumpir i mladu brokulu kada okrene kotlete te njih okrenite nakon 1-2 minute.
- Kako bi napravili umak, umiješajte sve navedene sastojke u zdjelu i dobro začinite.
- Složite janjeće kotlete, krumpir i brokulu na pladanj te prelijte umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada