Bavarska krema od papaje s kavijarom od meda

Bavarska krema od papaje s kavijarom od meda

Opis

Priprema:

1. Napravite sirup od šećera, korice i soka limuna.

2. U mlakoj vodi namočite listiće želatine.

3. Štapnim mikserom ili u multipraktiku miješajte 400 g pulpe od papaje dok ne dobijete glatki pire.

4. Kada sirup zakipi, umiješajte listiće želatine. Kada se rastope, dodajte pire od papaje i pustite da se ohladi.

5. Istucite vrhnje u šlag s prstohvatom soli i umiješajte smjesu od papaje.

6. Mješavinu ulijte u malene kalupe za puding te stavite u hladnjak na dva sata.

7. Dok se krema hladi, napravite kuglice od meda.

8. Zagrijte vodu s medom i agar-agar prahom. Pričekajte da smjesa zakipi i otopi se.

9. Uz pomoć pipete, kapajte smjesu u hladno ulje.

10. Prebacite ulje s kavijarom od meda u drugu posudu, procijedite i isperite vodom.

11. Poslužite bavarsku kremu i na vrhu kavijar od meda.


Sastojci

Sastojci

  • 100 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 400 g pulpe od papaje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • sol
  • korica jednog limuna
  • 8 listića obične želatine
  • 2 listića žute želatine
  • 800 ml vode
  • 120 ml meda (za kavijar)
  • 200 ml biljnog ulja
  • 2 g praha agar-agar

Povezani recepti