Bavarska krema od papaje s kavijarom od meda

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela  –  njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Sastojci

  • 100 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 400 g pulpe od papaje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • sol
  • korica jednog limuna
  • 8 listića obične želatine
  • 2 listića žute želatine
  • 800 ml vode
  • 120 ml meda (za kavijar)
  • 200 ml biljnog ulja
  • 2 g praha agar-agar

Priprema

  • 1. Napravite sirup od šećera, korice i soka limuna.
  • 2. U mlakoj vodi namočite listiće želatine.
  • 3. Štapnim mikserom ili u multipraktiku miješajte 400 g pulpe od papaje dok ne dobijete glatki pire.
  • 4. Kada sirup zakipi, umiješajte listiće želatine. Kada se rastope, dodajte pire od papaje i pustite da se ohladi.
  • 5. Istucite vrhnje u šlag s prstohvatom soli i umiješajte smjesu od papaje.
  • 6. Mješavinu ulijte u malene kalupe za puding te stavite u hladnjak na dva sata.
  • 7. Dok se krema hladi, napravite kuglice od meda.
  • 8. Zagrijte vodu s medom i agar-agar prahom. Pričekajte da smjesa zakipi i otopi se.
  • 9. Uz pomoć pipete, kapajte smjesu u hladno ulje.
  • 10. Prebacite ulje s kavijarom od meda u drugu posudu, procijedite i isperite vodom.
  • 11. Poslužite bavarsku kremu i na vrhu kavijar od meda.

Povezani recepti

Vidi sve