Opis
Priprema:
1. Napravite sirup od šećera, korice i soka limuna.
2. U mlakoj vodi namočite listiće želatine.
3. Štapnim mikserom ili u multipraktiku miješajte 400 g pulpe od papaje dok ne dobijete glatki pire.
4. Kada sirup zakipi, umiješajte listiće želatine. Kada se rastope, dodajte pire od papaje i pustite da se ohladi.
5. Istucite vrhnje u šlag s prstohvatom soli i umiješajte smjesu od papaje.
6. Mješavinu ulijte u malene kalupe za puding te stavite u hladnjak na dva sata.
7. Dok se krema hladi, napravite kuglice od meda.
8. Zagrijte vodu s medom i agar-agar prahom. Pričekajte da smjesa zakipi i otopi se.
9. Uz pomoć pipete, kapajte smjesu u hladno ulje.
10. Prebacite ulje s kavijarom od meda u drugu posudu, procijedite i isperite vodom.
11. Poslužite bavarsku kremu i na vrhu kavijar od meda.
Sastojci
Sastojci
- 100 g šećera
- sok jednog limuna
- 400 g pulpe od papaje
- 200 ml slatkog vrhnja
- sol
- korica jednog limuna
- 8 listića obične želatine
- 2 listića žute želatine
- 800 ml vode
- 120 ml meda (za kavijar)
- 200 ml biljnog ulja
- 2 g praha agar-agar