Opis
Dodatno je potrebno: multipraktik, maslac za mašćenje, kalup za pite promjera 26 cm s odvojivim dnom, ribež, cjediljka za limun
Priprema:Korica za pitu
Zagrijte pećnicu na 160 ºC. Rastopite maslac. Razlomite kekse i sameljite ih na sitno u multipraktiku. Tomu dodajte rastopljeni maslac. Zamastite kalup za pitu. Utisnite mrvice keksa na dno kalupa za pitu i uzduž rubova. Ispecite tijesto oko 20 minuta dok ne postane zlatnosmeđe i hrskavo. Neka se tijesto ohladi.
Nadjev od limeteZagrijte pećnicu na 150 ºC. Nastružite koricu limete, presijecite limetu i iscijedite sok. Pomiješajte kondenzirano mlijeko sa žumanjcima, koricom i sokom limete te vrhnjem za šlag. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu čvrstu kremu. Nadjev izlijte po biskvitu pite i pecite oko 30 minuta. Ostavite tortu neka se ohladi barem sat vremena.
TalijanskimeringueIstucite bjelanjke s malo šećera u posud i u čvrsti snijeg (posuda treba biti bez tragova masnoće). Zakuhajte u loncu vodu s ostatkom šećera i kuhajte dok temperatura ne postigne 121ºC. Postupno ulijevajte šećerni sirup u bjelanjak, pa tucite dok se bjelanjak ne ohladi. Raspodijelite meringue po piti. Vrhove meringuea zapalite s pomoću plinskog plamenika.
Sastojci
Korica za pitu
- 200 g maslaca
- 450 g dvopeka
Nadjev od limete
- 8 žumanjaka
- 800 ml kondenziranog mlijeka
- 5 limeta
- 480 ml vrhnja za šlag
Talijanski meringue
- 100 ml vode
- 375 g šećera
- 4 bjelanjka