Barbarina pita od limete

Dodatno je potrebno: multipraktik, maslac za mašćenje, kalup za pite promjera 26 cm s odvojivim dnom, ribež, cjediljka za limun

Priprema: 

Korica za pitu

Zagrijte pećnicu na 160 ºC. Rastopite maslac. Razlomite kekse i sameljite ih na sitno u multipraktiku. Tomu dodajte rastopljeni maslac. Zamastite kalup za pitu. Utisnite mrvice keksa na dno kalupa za pitu i uzduž rubova. Ispecite tijesto oko 20 minuta dok ne postane zlatnosmeđe i hrskavo. Neka se tijesto ohladi.

Nadjev od limete

Zagrijte pećnicu na 150 ºC. Nastružite koricu limete, presijecite limetu i iscijedite sok. Pomiješajte kondenzirano mlijeko sa žumanjcima, koricom i sokom limete te vrhnjem za šlag. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu čvrstu kremu. Nadjev izlijte po biskvitu pite i pecite oko 30 minuta. Ostavite tortu neka se ohladi barem sat vremena.

Talijanskimeringue
Istucite bjelanjke s malo šećera u posud i u čvrsti snijeg (posuda treba biti bez tragova masnoće). Zakuhajte u loncu vodu s ostatkom šećera i kuhajte dok temperatura ne postigne 121ºC. Postupno ulijevajte šećerni sirup u bjelanjak, pa tucite dok se bjelanjak ne ohladi. Raspodijelite meringue po piti. Vrhove meringuea zapalite s pomoću plinskog plamenika.

Sastojci

  • Korica za pitu200 g maslaca 450 g dvopekaNadjev od limete8 žumanjaka 800 ml kondenziranog mlijeka 5 limeta 480 ml vrhnja za šlagTalijanski meringue100 ml vode 375 g šećera 4 bjelanjka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve