Bala bala

Priprema:

 

Mješavina od povrća

Papriku prepolovite, odstranite sjemenke i narežite na dijagonalne komade. Poriluk narežite na trakice. Luk ogulite i narežite u obliku polukrugova. Kineski kupus i kupus narežite na komadiće. Nasjeckajte celer. Pomiješajte sve povrće, celer i klice graha.

 

Smjesa

Češnjak ogulite te ga protisnite ili nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo, rižino brašno i kukuruzni škrob. Dodajte malo vode, jaja i češnjak te miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu (gustoće kao smjesa za palačinke). Možete dodati još malo vode ako je potrebno.

U smjesu razmrvite povrtnu kocku. Umiješajte mljeveni korijandar i sezamovo ulje. Na kraju umiješajte mješavinu od povrća.

 

Prženje

Suncokretovo ulje zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.

U vruće ulje oprezno stavljajte po jednu žlicu smjese. Pržite smjesu 3-5 minuta tako da bala bala budu zlatnosmeđe boje te ih ocijedite na kuhinjskom papiru. Malo posolite.

Sastojci

  • Sastojci1 crvena paprika pola poriluka 1 glavica luka 100 g kineskog kupusa 100 g kupusa 100 g klica graha pola stručka celerova listaSmjesa2 češnja češnjaka 4 žlice žlice brašna s praškom za pecivo 3 žlice rižina brašna 2 žlice kukuruznog škroba malo vode 2 jaja 1 povrtna kocka 1 žlica mljevenog korijandra malo sezamova ulja suncokretovo ulje za prženje sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve