Bala bala

Odmah nakon srednje škole Danny Jansen znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih.
Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts.

Sastojci

  • 1 crvena paprika
  • pola poriluka
  • 1 glavica luka
  • 100 g kineskog kupusa
  • 100 g kupusa
  • 100 g klica graha
  • pola stručka celerova lista
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice brašna s praškom za pecivo
  • 3 žlice rižina brašna
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • malo vode
  • 2 jaja
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žlica mljevenog korijandra
  • malo sezamova ulja
  • suncokretovo ulje za prženje
  • sol

Priprema

  • 1. Mješavina od povrća - Papriku prepolovite, odstranite sjemenke i narežite na dijagonalne komade. Poriluk narežite na trakice. Luk ogulite i narežite u obliku polukrugova. Kineski kupus i kupus narežite na komadiće. Nasjeckajte celer. Pomiješajte sve povrće, celer i klice graha.
  • 2. Smjesa - Češnjak ogulite te ga protisnite ili nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo, rižino brašno i kukuruzni škrob. Dodajte malo vode, jaja i češnjak te miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu (gustoće kao smjesa za palačinke). Možete dodati još malo vode ako je potrebno. U smjesu razmrvite povrtnu kocku. Umiješajte mljeveni korijandar i sezamovo ulje. Na kraju umiješajte mješavinu od povrća.
  • 3. Prženje - Suncokretovo ulje zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva. U vruće ulje oprezno stavljajte po jednu žlicu smjese. Pržite smjesu 3-5 minuta tako da bala bala budu zlatnosmeđe boje te ih ocijedite na kuhinjskom papiru. Malo posolite.

Povezani recepti

Vidi sve