Bakini kolačići od zobi i bobica
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 200 g maslaca
- 1 dl šećera
- 4 dl pšeničnog brašna
- ½ dl sušenih borovica
- ¾ dl sušenih brusnica
- 100 g maslaca
- 1 ½ dl šećera
- 4 dl zobenih pahuljica
- Dodatno: mliječna čokolada
Priprema
- 1. Pomiješati sastojke za tijesto. Staviti tijesto na lim obložen papirom za pečenje i jednako ga utisnuti.
- 2. Otopiti maslac i dodati šećer. Pričekati da se šećer pravilno rastopi i umiješati zob. Preliti preko tijesta.
- 3. Peći na 200 °C u pećnici 10 do 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Nasjeckati na tanjur porcije za serviranje i ukrasiti otopljenom čokoladom
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Tuscan
Pečene breskve sa sirom od naranče
Recepti Michela Tuscan
Crema di ricotta
Recepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade