Bakini kolačići od zobi i bobica

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 1 dl šećera
  • 4 dl pšeničnog brašna
  • ½ dl sušenih borovica
  • ¾ dl sušenih brusnica
  • 100 g maslaca
  • 1 ½ dl šećera
  • 4 dl zobenih pahuljica
  • Dodatno: mliječna čokolada

Priprema

  • 1. Pomiješati sastojke za tijesto. Staviti tijesto na lim obložen papirom za pečenje i jednako ga utisnuti.
  • 2. Otopiti maslac i dodati šećer. Pričekati da se šećer pravilno rastopi i umiješati zob. Preliti preko tijesta.
  • 3. Peći na 200 °C u pećnici 10 do 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Nasjeckati na tanjur porcije za serviranje i ukrasiti otopljenom čokoladom

Povezani recepti

Vidi sve