Opis
- Zagrijte pećnicu na 180 C. Obložite kalup veličine 30x23x4cm s papirom za pečenje.
- Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, đumbi i mješovite začine u velikoj zdjeli.
- Lagano zagrijavajte maslac, melasu, zlatni sirup i šečer zajedno u malom loncu dok se maslac ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
- Uspite smjesu od maslaca u suhe sastojke, dodajte jaje i tucite drvenom žlicom. Postupno dodajte mlijeko i tucite dok ne postane glatko.
- Uspite u kalup i pecite 35 minuta ili dok ne postane tamno zlatno i elastično na dodir. Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi
Savjeti za recept
Čvrsto zamotano, ovo može ostati u hladnjaku do tjedan dana. Također, može se zamrznuti.
Sastojci
- 225 g samodizajućeg brašna
- 5 g sode bikarbone
- 30 g mljevenog đumbira
- 5 g mljevenih mješovitih začina
- 100 g maslaca, narezanog na kockice
- 100 g melase
- 100 g zlatnog sirupa
- 100 g svijetlog muscovado šećera
- 1 jaje, tučeno
- 275 ml punomasnog mlijeka