Opis

  1. Zagrijte pećnicu na 180 C. Obložite kalup veličine 30x23x4cm s papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, đumbi i mješovite začine u velikoj zdjeli.
  3. Lagano zagrijavajte maslac, melasu, zlatni sirup i šečer zajedno u malom loncu dok se maslac ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
  4. Uspite smjesu od maslaca u suhe sastojke, dodajte jaje i tucite drvenom žlicom. Postupno dodajte mlijeko i tucite dok ne postane glatko.
  5. Uspite u kalup i pecite 35 minuta ili dok ne postane tamno zlatno i elastično na dodir. Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi

Savjeti za recept

Čvrsto zamotano, ovo može ostati u hladnjaku do tjedan dana. Također, može se zamrznuti.

Sastojci

  • 225 g samodizajućeg brašna
  • 5 g sode bikarbone
  • 30 g mljevenog đumbira
  • 5 g mljevenih mješovitih začina
  • 100 g maslaca, narezanog na kockice
  • 100 g melase
  • 100 g zlatnog sirupa
  • 100 g svijetlog muscovado šećera
  • 1 jaje, tučeno
  • 275 ml punomasnog mlijeka

Povezani recepti