Bakalar u paketićima i tjestenina s limunom

Priprema:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama za pripremu na pakiranju. Procijedite tjesteninu i umiješajte malo maslinova ulja.
Bakalar u paketićima
· Zagrijte pećnicu na 200 °C.
· Odsijecite gornju i donju stranu komorača, a komorač narežite na tanke ploškice.
· Paprike presijecite na pola po dužini, uklonite sjemenke i narežite ih na tanke kolutiće.
· Ogulite naranče i razdvojite ih u kriške, pa kriške prepolovite po dužini.
· Uberite i sitno narežite peršin.
· Iz masnog papira za pečenje izrežite 4 velika kvadrata (otprilike 40 x 40 centimetra) i presavijte ih jedanput na pola.
· Ponovno otvorite papir i na njegastavite komad bakalara, a po njemu raspodijelite malo komorača, ljute papričice, nekoliko kriški naranača, pola peršina i malo maslinova ulja i bijelog vina. Začinite s malo soli i papra.
· Krajeve papira za pečenje dobro presavijte, a paketiće s presavijenim krajevima položite okrenute (glavom prema dolje) na lim za pečenje.
· Paketiće pecite u pećnici oko 10 minuta.
Tjestenina (linguine) s limunom
· Ogulite i nasjeckajte češnjak na sitno.
· Zagrijte malo ulja u dubljoj tavi i ondje pecite češnjak oko 1 minute.
· Dodajte grašak, vrhnje za kuhanje, vodu, naribanu limunovu koricu i sok pola limuna. Neka se sve zajedno kuha oko 3 minute.
· Začinite s malo soli i svježe mljevenog papra.
· Umiješajte tjesteninu u umak.
Posluživanje
Bakalar u papiru rasporedite po tanjurima i uz njega poslužite tjesteninu s limunom. Ostatak peršina pospite po tjestenini.