Bakalar u paketićima i tjestenina s limunom

Priprema:

  • Skuhajte tjesteninu prema uputama za pripremu na pakiranju. Procijedite tjesteninu i umiješajte malo maslinova ulja.

 

Bakalar u paketićima

·         Zagrijte pećnicu na 200 °C.

·         Odsijecite gornju i donju stranu komorača, a komorač narežite na tanke ploškice.

·         Paprike presijecite na pola po dužini, uklonite sjemenke i narežite ih na tanke kolutiće.

·         Ogulite naranče i razdvojite ih u kriške, pa kriške prepolovite po dužini.

·         Uberite i sitno narežite peršin.

·         Iz masnog papira za pečenje izrežite 4 velika kvadrata (otprilike 40 x 40 centimetra) i presavijte ih jedanput na pola.

·         Ponovno otvorite papir i na njegastavite komad bakalara, a po njemu raspodijelite malo komorača, ljute papričice, nekoliko kriški naranača, pola peršina i malo maslinova ulja i bijelog vina. Začinite s malo soli i papra.

·         Krajeve papira za pečenje dobro presavijte, a paketiće s presavijenim krajevima položite okrenute (glavom prema dolje) na lim za pečenje.

·         Paketiće pecite u pećnici oko 10 minuta.

 

Tjestenina (linguine) s limunom

·         Ogulite i nasjeckajte češnjak na sitno.

·         Zagrijte malo ulja u dubljoj tavi i ondje pecite češnjak oko 1 minute.

·         Dodajte grašak, vrhnje za kuhanje, vodu, naribanu limunovu koricu i sok pola limuna. Neka se sve zajedno kuha oko 3 minute.

·         Začinite s malo soli i svježe mljevenog papra.

·         Umiješajte tjesteninu u umak.

 

Posluživanje

Bakalar u papiru rasporedite po tanjurima i uz njega poslužite tjesteninu s limunom. Ostatak peršina pospite po tjestenini.

 

 

 

 

 


Sastojci

    Priprema