1. Zagrijte pećnicu na 180C.
  2. Bakalar pospite morskom soli i ostavite u hladnjaku na 30 minuta, zatim osušite kuhinjskim ručnikom.
  3. U procesoru za hranu, miksajte peršin, vlasac, parmezan i kruh. Začinite sa soli, paprom i zestom limuna.
  4. Ribu položite na lim obložen papirom za pečenje, zatim prekrijte zelenim krušnim mrvicama. Pritisnite prema dolje tako da potpuno prekriju ribu. Pecite oko 15 minuta.
  5. Na vatru stavite lonac s kipućom vodom, začinite sa soli i malo šećera. Zelene mahune kuhajte dvije minute, dok ne omekšaju.
  6. U suhu tavu stavite bademe i pustite da poprime smeđu boju, zatim dodajte maslac i pržite dok smeđe boje i orašaste arome.
  7. U bademe i maslac ubacite mahune i pomiješajte da se potpuno oblože, odmah poslužite.
  8. U zdjelu iznad manjeg lonca s kipućom vodom stavite žutanjke, ocat i sok limuna. Miješajte iznad vatre dok ne postane blijedo i udvostruči u količini.
  9. Zatim maknite s vatre, te polako umiješajte otopljeni maslac, dok se ne formira gusti umak. Prilagodite začine prema vašem ukusu i poslužite uz ribu i mahune.

Sastojci

  • Riba:
  • 800g bakalara, očišćenog i bez kože
  • 5g morske soli
  • 50g peršina
  • 50g vlasca
  • 100g naribanog parmezana
  • 200g starog kruha, narezanog
  • ½ limuna, zest
  • Zelene mahune, maslac od tostiranih badema:
  • 200g zelenih mahuna
  • 50g listića badema
  • 30g maslaca
  • Hollandaise umak:
  • 2 žutanjka
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 2 žlice limunskog soka
  • Sol
  • 300ml otopljenog maslaca

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve