Bakalar s koricom od bilja, začinjenim zelenim mahunama i Hollandaise umak
Recept iz: Mark Moriarty
- Zagrijte pećnicu na 180C.
- Bakalar pospite morskom soli i ostavite u hladnjaku na 30 minuta, zatim osušite kuhinjskim ručnikom.
- U procesoru za hranu, miksajte peršin, vlasac, parmezan i kruh. Začinite sa soli, paprom i zestom limuna.
- Ribu položite na lim obložen papirom za pečenje, zatim prekrijte zelenim krušnim mrvicama. Pritisnite prema dolje tako da potpuno prekriju ribu. Pecite oko 15 minuta.
- Na vatru stavite lonac s kipućom vodom, začinite sa soli i malo šećera. Zelene mahune kuhajte dvije minute, dok ne omekšaju.
- U suhu tavu stavite bademe i pustite da poprime smeđu boju, zatim dodajte maslac i pržite dok smeđe boje i orašaste arome.
- U bademe i maslac ubacite mahune i pomiješajte da se potpuno oblože, odmah poslužite.
- U zdjelu iznad manjeg lonca s kipućom vodom stavite žutanjke, ocat i sok limuna. Miješajte iznad vatre dok ne postane blijedo i udvostruči u količini.
- Zatim maknite s vatre, te polako umiješajte otopljeni maslac, dok se ne formira gusti umak. Prilagodite začine prema vašem ukusu i poslužite uz ribu i mahune.
Sastojci
- Riba:
- 800g bakalara, očišćenog i bez kože
- 5g morske soli
- 50g peršina
- 50g vlasca
- 100g naribanog parmezana
- 200g starog kruha, narezanog
- ½ limuna, zest
- Zelene mahune, maslac od tostiranih badema:
- 200g zelenih mahuna
- 50g listića badema
- 30g maslaca
- Hollandaise umak:
- 2 žutanjka
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- 2 žlice limunskog soka
- Sol
- 300ml otopljenog maslaca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom