Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje
Narežite filete
bakalara na fine, male komade i pospite ih solju i paprom. Zamotajte ih u
krišku šunke i zabodite koktel-čačkalicu. U tavi zagrijte malo maslinova ulja
te pržite ribu četiri minute uz redovito okretanje. Izvadite ribu iz tave i
držite na toplom ispod folije. Prepolovite limun. U tavi zagrijte maslac i
dodajte listove kadulje. Protresite tavu te u smjesu iscijedite limun.
Posložite ribu na tanjure i prelijte umakom od kadulje. Poslužite s
tjesteninom, pire krumpirom ili kuhanim krumpirima.
Brokula sa starim sirom
Odrežite peteljke
i zelene listove s donjeg dijela brokule. Ostatak narežite na cvjetiće. Ogulite
peteljku i odrežite donji dio. Narežite peteljku na kriške, polumjesece ili
kockice debljine oko ½ cm. U posudu za kuhanje stavite narezanu peteljku i
cvjetiće brokule te parite povrće na 100 ºC ili ga kuhajte četiri do šest
minuta dok ne bude aldente. Poškropite brokulu maslinovim
uljem te pospite solju i komadićima starog sira.
Sastojci
- Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje600 g fileta bakalara 200 g šunke maslinovo ulje 60 g maslaca 1 limun 4 grančice kadulje sol i paparBrokule sa starim sirom 800 g brokule ekstradjevičansko maslinovo ulje 100 g zrelog sira sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom