Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje

Priprema:

Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje


Narežite filete bakalara na fine, male komade i pospite ih solju i paprom. Zamotajte ih u krišku šunke i zabodite koktel-čačkalicu. U tavi zagrijte malo maslinova ulja te pržite ribu četiri minute uz redovito okretanje. Izvadite ribu iz tave i držite na toplom ispod folije. Prepolovite limun. U tavi zagrijte maslac i dodajte listove kadulje. Protresite tavu te u smjesu iscijedite limun. Posložite ribu na tanjure i prelijte umakom od kadulje. Poslužite s tjesteninom, pire krumpirom ili kuhanim krumpirima.



Brokula sa starim sirom 


Odrežite peteljke i zelene listove s donjeg dijela brokule. Ostatak narežite na cvjetiće. Ogulite peteljku i odrežite donji dio. Narežite peteljku na kriške, polumjesece ili kockice debljine oko ½ cm. U posudu za kuhanje stavite narezanu peteljku i cvjetiće brokule te parite povrće na 100 ºC ili ga kuhajte četiri do šest minuta dok ne bude aldente. Poškropite brokulu maslinovim uljem te pospite solju i komadićima starog sira. 

Sastojci

  • Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje600 g fileta bakalara 200 g šunke maslinovo ulje 60 g maslaca 1 limun 4 grančice kadulje sol i paparBrokule sa starim sirom 800 g brokule ekstradjevičansko maslinovo ulje 100 g zrelog sira sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve