Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje

Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje

Opis

Priprema:

Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje


Narežite filete bakalara na fine, male komade i pospite ih solju i paprom. Zamotajte ih u krišku šunke i zabodite koktel-čačkalicu. U tavi zagrijte malo maslinova ulja te pržite ribu četiri minute uz redovito okretanje. Izvadite ribu iz tave i držite na toplom ispod folije. Prepolovite limun. U tavi zagrijte maslac i dodajte listove kadulje. Protresite tavu te u smjesu iscijedite limun. Posložite ribu na tanjure i prelijte umakom od kadulje. Poslužite s tjesteninom, pire krumpirom ili kuhanim krumpirima.



Brokula sa starim sirom 


Odrežite peteljke i zelene listove s donjeg dijela brokule. Ostatak narežite na cvjetiće. Ogulite peteljku i odrežite donji dio. Narežite peteljku na kriške, polumjesece ili kockice debljine oko ½ cm. U posudu za kuhanje stavite narezanu peteljku i cvjetiće brokule te parite povrće na 100 ºC ili ga kuhajte četiri do šest minuta dok ne bude aldente. Poškropite brokulu maslinovim uljem te pospite solju i komadićima starog sira. 

Sastojci

Bakalar s dimljenom šunkom i umakom od kadulje

  • 600 g fileta bakalara
  • 200 g šunke
  • maslinovo ulje
  • 60 g maslaca
  • 1 limun
  • 4 grančice kadulje
  • sol i papar

Brokule sa starim sirom

  • 800 g brokule
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 100 g zrelog sira
  • sol

Povezani recepti