Bakalar à Gomes de Sá
Sastojci
- 500 g bakalara
- 500 g krumpira
- 1.5 dl ulja
- 1 češanj češnjaka
- 2 luka
- 2 kuhana jaja
- crne masline
- peršin
- 5 dl mlijeka
- sol i papar
Priprema
- 1. Skuhaj bakalar, krumpire u kori i nekoliko jaja.
- 2. Na dosta ulja pirjaj malo češnjaka i luk narezan na kolute i pospi paprom.
- 3. Nareži bakalar, oguli i nareži krumpir i kuhana jaja. Stavi sve u lonac i miješaj.
- 4. Posoli i popapri, stavi u glinenu posudu na 10 minuta.
- 5. Posluži u posudi posutoj nasjeckanim peršinom i ukrašeno narezanim jajetom i crnim maslinama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Riba na žaru s hrskavom metvicom
Recepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Nigel Slater
Varivo od začinjenog bakalara
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Tartar od brancina i jogurt s đumbirom
Recepti Cijela riba sa žara i vinaigrette od rajčice
Recepti Shawarma s ribom i tahinijem
Recepti Michela Chiappa
Lubin u vrećici