Bagna cauda (vrući umak od inćuna i češnjaka)

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

 

 

 

Sastojci

  • 150 g svježih usoljenih fileta inćuna (ocijeđenih) ili fileta inćuna u ulju također ocijeđenih
  • 8 češnjeva češnjaka nasjeckanih
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • Sirovo povrće po izboru - primjerice celer, žute i crvene paprike, krastavac, koromač, brokula, cvjetača ili šparoge

Priprema

  • 1. Sirovo povrće očistite i narežite na štapiće koji će se umakati.
  • 2. Grubo nasjeckajte češnjak i stavite u manju tavu s mlijekom i inćunima te zagrijte. Neka se krčka 5-10 minuta dok češnjak ne omekša – ne brinite se ako se malo raspadnu.
  • 3. Sklonite s vatre i ispasirajte u glatku, kremastu smjesu.
  • 4. Vratite na vrlo slabu vatru te dodajte maslac i nježno miješajte da se poveže.
  • 5. Na kraju dodajte vrhnje te miješajte minutu-dvije.
  • 6. Izlijte bagna caudu u posudu za fondueispod koje upalite svjećicu kako  bi umak ostao vruć. Umačite sirovo povrće u vrući umak poslužen uz svjež, hrskavi kruh. Dodate li nešto svježe ribe, ovo će biti i odličan umak za tjesteninu.

Povezani recepti

Vidi sve