Bagna cauda (vrući umak od inćuna i češnjaka)

Sirovo povrće očistite i narežite na štapiće koji će se umakati.

Grubo nasjeckajte češnjak i stavite u manju tavu s mlijekom i inćunima te zagrijte. Neka se krčka 5-10 minuta dok češnjak ne omekša – ne brinite se ako se malo raspadnu.

Sklonite s vatre i ispasirajte u glatku, kremastu smjesu.

Vratite na vrlo slabu vatru te dodajte maslac i nježno miješajte da se poveže.

Na kraju dodajte vrhnje te miješajte minutu-dvije.

Izlijte bagna caudu u posudu za fondueispod koje upalite svjećicu kako  bi umak ostao vruć. Umačite sirovo povrće u vrući umak poslužen uz svjež, hrskavi kruh. Dodate li nešto svježe ribe, ovo će biti i odličan umak za tjesteninu.




Sastojci

  • Sastojci150 g svježih usoljenih fileta inćuna (ocijeđenih) ili fileta inćuna u ulju također ocijeđenih 8 češnjeva češnjaka nasjeckanih 100 ml mlijeka 100 g maslaca 50 ml vrhnja za kuhanje Sirovo povrće po izboru primjerice celer žute i crvene paprike krastavac koromač brokula cvjetača ili šparoge

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve