Bagna cauda (vrući umak od inćuna i češnjaka)
Recept iz: Michela Chiappa
Sirovo povrće očistite i narežite na štapiće koji će se umakati.
Grubo nasjeckajte češnjak i stavite u manju tavu s mlijekom i inćunima te zagrijte. Neka se krčka 5-10 minuta dok češnjak ne omekša – ne brinite se ako se malo raspadnu.
Sklonite s vatre i ispasirajte u glatku, kremastu smjesu.
Vratite na vrlo slabu vatru te dodajte maslac i nježno miješajte da se poveže.
Na kraju dodajte vrhnje te miješajte minutu-dvije.
Izlijte bagna caudu u posudu za fondueispod koje upalite svjećicu kako bi umak ostao vruć. Umačite sirovo povrće u vrući umak poslužen uz svjež, hrskavi kruh. Dodate li nešto svježe ribe, ovo će biti i odličan umak za tjesteninu.
Sastojci
- Sastojci150 g svježih usoljenih fileta inćuna (ocijeđenih) ili fileta inćuna u ulju također ocijeđenih 8 češnjeva češnjaka nasjeckanih 100 ml mlijeka 100 g maslaca 50 ml vrhnja za kuhanje Sirovo povrće po izboru primjerice celer žute i crvene paprike krastavac koromač brokula cvjetača ili šparoge
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini