Baby rebra na roštilju

Baby rebra na roštilju

Opis

POSTUPAK:

  1. U malu zdjelu dodajte sastojke začina i dobro promiješajte.
  2. Položite rebra u veliku posudu za pečenje i dobro utrljajte začine po cijeloj površini mesa.
  3. Ulijte pivo u posudu i prekrijte posudu aluminijskom folijom. To će pomoći da se rebra pare dok se peku na roštilju. Ako imate vremena, stavite meso u hladnjak na sat ili više da se marinira.
  4. Zatim pokrijte alu folijom i pecite na 170 ֯C, 45 - 60 minuta u Kamado roštilju s postavljenom konvektorskom pločom. Kad su pečeni izvadite ih iz roštilja i ostavite da se malo ohlade.
  5. U međuvremenu dodajte senf, med, bourbon, jabučni ocat i smeđi šećer u lonac, zakuhajte, potom maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  6. Kada je roštilj spreman, stavite pečena rebarca na roštilj i pustite da dobiju boju. To će trajati oko 2-3 minute. Na otprilike pola navedenog vremena, okrenite ih.
  7. Nakon toga četkom za tijesto premažite rebra umakom od žute gorušice i nastavite ih peći na roštilju još 2-3 minute. Nakon što se šećer počne karamelizirati ponovno premažite četkom, a zatim ponovite dok ne dobijete lijepa glazirana rebra.
  8. Dok se rebarca peku dodajte sve sastojke iz priloga u veliku zdjelu. Začinite solju i paprom pa dobro promiješajte.
  9. Žlicom rasporedite salatu od kupusa na tanjure za posluživanje zajedno s rebricama. Ako imate malo žutog grill umaka, koristite ga za umakanje.

Sastojci

Sastojci

Za rebra:

  • 2 kom. stražnjih rebara, obrađenih i očišćenih od svih tetiva
  • Limenka piva od 330 ml

 

Začini:

  • 2 žličice kuhinjske soli
  • 2 žlice dimljene mljevene paprike
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 4 žlice biljnog ulja
  • 1 žlica javorovog sirupa

 

Za žuti grill umak:

  • 200 ml američkog senfa
  • 30 ml burbona
  • 4 žlice tekućeg meda
  • 4 žlice jabučnog octa
  • 4 žlice mekog svijetlo smeđeg šećera

 

Za prilog:

  • ¼ crvenog kupusa, sitno nasjeckanog
  • ¼ bijelog kupusa, sitno nasjeckanog
  • 1 luk narezan na tanke ploške
  • 1 glavica komorača, tanko narezana
  • 1 veća mrkva, oguljena i naribana
  • 6 žlica guste majoneze
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 2 žlice američkog senfa
  • 2 šake korijandera, grubo nasjeckanog
  • 4 ukiseljena čilija, nasjeckana

Povezani recepti