Prvo napravite marinadu tako da sve sastojke pomiješajte u zdjeli.

Koristeći bat za meso, valjak ili dno teške posude, tucite meso kako bi bili tanji. Stavite ih u veliku posudu i prelijte po njima 45 ml marinade. Ostavite da se meso marinira dok kuhate tjesteninu (vidi bilješke).

Tjesteninu kuhati u slanoj vodi prema naputku s pakiranja, zatim ocijediti i ostaviti sa strane.

Zagrijte 30 ml ulja u velikoj teflonskoj tavi na srednje jakoj vatri. Začinite marinirane odreske sa soli i paprom i pržite ih 1 i pol do 2 minute sa svake strane, zatim prebacite na ugrijani tanjur da opuste.

Obirišite tavu kuhinjskim papirom, dodajte preostalo ulje i pržite crvene paprike i luk 3-4 minute na jakoj vatri. Ubacite bijele dijelove kineskog kupusa i pržite dodatnu minutu. Dodajte preostalu marinadu i ocijeđenu tjesteninu, promiješajte zajedno, zatim dodajte zelene dijelove kineskog kupusa, malo začina i pola korijandera. Miješajte sve zajedno dok se sve ne zagrije.

Podijelite tjesteninu na četiri tanjura. Tanko narežite odreske i položite na vrh tjestenine. Polijte sokom od odrezaka i ukrasite preostalim korijanderom prije posluživanja.

Sastojci

  • 2 x 200g ramsteka, bez masti (vidi bilješku)
  • 150g tanke tjestenine od jaja (otprilike 2 gnijezda)
  • 45 ml suncokretovog ulja
  • 2 crvene paprike, očišćene i narezane na trakice
  • 1 luk, sitno sjeckan
  • ½  glavice kineskog kupusa, odvojiti bijele i zelene djelove te sitno nasjeckati
  • 1 vezica korijandera, sjeckanog
  • Za marindu:
  • 60 ml soja umaka
  • 60 ml umaka od slatkog čilija
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 punu žličicu praha pet kineskih začina
  • 1 žličicu svijetlog muscovado šećera
  • Sok jedne velike limete

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve