Opis
Prvo napravite marinadu tako da sve sastojke pomiješajte u zdjeli.
Koristeći bat za meso, valjak ili dno teške posude, tucite meso kako bi bili tanji. Stavite ih u veliku posudu i prelijte po njima 45 ml marinade. Ostavite da se meso marinira dok kuhate tjesteninu (vidi bilješke).
Tjesteninu kuhati u slanoj vodi prema naputku s pakiranja, zatim ocijediti i ostaviti sa strane.
Zagrijte 30 ml ulja u velikoj teflonskoj tavi na srednje jakoj vatri. Začinite marinirane odreske sa soli i paprom i pržite ih 1 i pol do 2 minute sa svake strane, zatim prebacite na ugrijani tanjur da opuste.
Obirišite tavu kuhinjskim papirom, dodajte preostalo ulje i pržite crvene paprike i luk 3-4 minute na jakoj vatri. Ubacite bijele dijelove kineskog kupusa i pržite dodatnu minutu. Dodajte preostalu marinadu i ocijeđenu tjesteninu, promiješajte zajedno, zatim dodajte zelene dijelove kineskog kupusa, malo začina i pola korijandera. Miješajte sve zajedno dok se sve ne zagrije.
Podijelite tjesteninu na četiri tanjura. Tanko narežite odreske i položite na vrh tjestenine. Polijte sokom od odrezaka i ukrasite preostalim korijanderom prije posluživanja.
Sastojci
- 2 x 200g ramsteka, bez masti (vidi bilješku)
- 150g tanke tjestenine od jaja (otprilike 2 gnijezda)
- 45 ml suncokretovog ulja
- 2 crvene paprike, očišćene i narezane na trakice
- 1 luk, sitno sjeckan
- ½ glavice kineskog kupusa, odvojiti bijele i zelene djelove te sitno nasjeckati
- 1 vezica korijandera, sjeckanog
- Za marindu:
- 60 ml soja umaka
- 60 ml umaka od slatkog čilija
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
- 1 punu žličicu praha pet kineskih začina
- 1 žličicu svijetlog muscovado šećera
- Sok jedne velike limete