"Žavajon" s muškatom i svježim voćem
Recept iz: David Skoko
Priprema
Dobro izmiksati žumanjke sa šećerom. Dodati slatkog vina.
Staviti posudu u kojoj smo miksali jaja da se skuha na pari uz stalno miješanje pjenjačom dok ne koagulira. Kada koagulira u pjenastu kremu preliti u prozirne posudice za serviranje te staviti u hladnjak na hlađenje.
Voće oprati, očistiti i posložiti u kremu te ukrasiti listićima badema.
Sastojci
- Namirnice
- 8 žumanjaka
- 120 g šećera
- 3 mandarine
- 2 naranče
- crveni ribiz
- 2 kivija
- oljušteni bademi za dekoraciju
- 1 dcl slatkog muškata (vino)
- 2 žlice aceta balsamica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima