David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 8 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 3 mandarine
  • 2 naranče
  • crveni ribiz
  • 2 kivija
  • oljušteni bademi za dekoraciju
  • 1 dcl slatkog muškata (vino)
  • 2 žlice aceta balsamica

Priprema

  • 1. Dobro izmiksati žumanjke sa šećerom.
  • 2. Dodati slatkog vina.
  • 3. Staviti posudu u kojoj smo miksali jaja da se skuha na pari uz stalno miješanje pjenjačom dok ne koagulira.
  • 6. Kada koagulira u pjenastu kremu preliti u prozirne posudice za serviranje te staviti u hladnjak na hlađenje.
  • 7. Voće oprati, očistiti i posložiti u kremu te ukrasiti listićima badema.

Povezani recepti

Vidi sve