Aromatična salata s cvijećem
Tko bi rekao da vrtni sljez, dragoljub i ljubičice mogu biti tako ukusni? Možda vam se čini kao povratak u hipijevske 1970-e, ali ovo jestivo cvijeće izgleda tako lijepo, a svojim živopisnim bojama sigurno će vašoj prehrani dodati mnogo sjajnih fitotvari. Pobrinite se da ne pogriješite kod odabira cvijeća – jer nije sve jestivo!

Kako biste napravili jabučni preljev, u veliku tavu za prženje teškog dna dodajte sok od jabuke i pustite da lagano vrije dok se ne reducira na otprilike tri velike žlice (oko 25 minuta). Pustite da se ohladi.

 

Kako biste pripremili salatu, na pladanj za posluživanje stavite latice cvjetova, začinsko bilje i listove salate. Ako ne poslužujete odmah, pokrijte vlažnim papirnatim ručnikom i stavite da se hladi. Kada ste spremni za serviranje, pospite paprom i poškropite ohlađenim jabučnim preljevom. Poslužite odmah. 


Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Salata 2 pune šake latica jestivog cvijeća kao što je vrtni sljez ljubičica ruža dragoljub kadulja korijandar rikola neven ili vlasac 2 pune šake mekanih listova začinskih trava kao što su peršin bosiljak estragon i menta 5 punih šaka miješanih listova salate malo sečuanskog ili crnog papra po želji Jabučni preljev1 šalica jabučnog soka

Priprema