Aromatična salata s cvijećem

Aromatična salata s cvijećem

Opis

Tko bi rekao da vrtni sljez, dragoljub i ljubičice mogu biti tako ukusni? Možda vam se čini kao povratak u hipijevske 1970-e, ali ovo jestivo cvijeće izgleda tako lijepo, a svojim živopisnim bojama sigurno će vašoj prehrani dodati mnogo sjajnih fitotvari. Pobrinite se da ne pogriješite kod odabira cvijeća – jer nije sve jestivo!

Kako biste napravili jabučni preljev, u veliku tavu za prženje teškog dna dodajte sok od jabuke i pustite da lagano vrije dok se ne reducira na otprilike tri velike žlice (oko 25 minuta). Pustite da se ohladi.

 

Kako biste pripremili salatu, na pladanj za posluživanje stavite latice cvjetova, začinsko bilje i listove salate. Ako ne poslužujete odmah, pokrijte vlažnim papirnatim ručnikom i stavite da se hladi. Kada ste spremni za serviranje, pospite paprom i poškropite ohlađenim jabučnim preljevom. Poslužite odmah. 


Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

Salata

  • 2 pune šake latica jestivog cvijeća kao što je vrtni sljez
  • ljubičica
  • ruža
  • dragoljub
  • kadulja
  • korijandar
  • rikola
  • neven ili vlasac
  • 2 pune šake mekanih listova začinskih trava kao što su peršin
  • bosiljak
  • estragon i menta
  • 5 punih šaka miješanih listova salate
  • malo sečuanskog ili crnog papra
  • po želji

Jabučni preljev

  • 1 šalica jabučnog soka