Aromatične pirjane školjke
Recept iz: Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen recept za aromatične prijane školjke, odlične za ljetno popodne.
Sastojci
- 2 češnjaka
- 1 crvena ljuta paprika
- 2 žlice maslinova ulja
- 36 školjki
- 150 ml suhog bijelog vina
- 0.5 limuna naribana korica
- sol i papar
- korijandar
Priprema
- 1. Narežite češnjak i ljutu papriku na sitno. Pržite u ugrijanoj tavici s maslinovim uljem 30 sekundi.
- 2. Dodajte školjke. Provjerite jesu li svježe tako da pokucate na ljušturu, ako se otvori, znači da su svježe, a ako ne, onda ih morate baciti. Ulijte bijelo vino i naribajte koricu od pola limuna. Poklopite i pirjajte školjke 3-5 minuta.
- 3. Pirjane školjke pospite sitno narezanim svježim korijandrom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recepti Rudolph van Veen
Avokado sa škampima
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama