Aromatične pirjane školjke
Recept iz: Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen recept za aromatične prijane školjke, odlične za ljetno popodne.
Sastojci
- 2 češnjaka
- 1 crvena ljuta paprika
- 2 žlice maslinova ulja
- 36 školjki
- 150 ml suhog bijelog vina
- 0.5 limuna naribana korica
- sol i papar
- korijandar
Priprema
- 1. Narežite češnjak i ljutu papriku na sitno. Pržite u ugrijanoj tavici s maslinovim uljem 30 sekundi.
- 2. Dodajte školjke. Provjerite jesu li svježe tako da pokucate na ljušturu, ako se otvori, znači da su svježe, a ako ne, onda ih morate baciti. Ulijte bijelo vino i naribajte koricu od pola limuna. Poklopite i pirjajte školjke 3-5 minuta.
- 3. Pirjane školjke pospite sitno narezanim svježim korijandrom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Dagnje na provansalski
Recepti Ainsley Harriott
Maryne špagete s dagnjama
Recepti Ainsley Harriott
Pikantne pržene kamenice s kiselim krastavcem s otoka Bruny
Recepti Luca Ciano
Špageti s vongolama i butargom
Recepti Adam Liaw
Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recepti Tom Kerridge
Thermidor jastoga na roštilju
Recepti Donal Skehan
Kinsale rolada od jastoga
Recepti Adam Liaw
Smeđi rak u pivu s majonezom od smeđeg maslaca
Recepti Rachel Allen
Španjolske školjke
Recepti Mary Berry
Špageti s vongolama