Aromatične pirjane školjke

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen recept za aromatične prijane školjke, odlične za ljetno popodne.

 

Sastojci

  • 2 češnjaka
  • 1 crvena ljuta paprika
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 36 školjki
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 0.5 limuna naribana korica
  • sol i papar
  • korijandar

Priprema

  • 1. Narežite češnjak i ljutu papriku na sitno. Pržite u ugrijanoj tavici s maslinovim uljem 30 sekundi.
  • 2.  Dodajte školjke. Provjerite jesu li svježe tako da pokucate na ljušturu, ako se otvori, znači da su svježe, a ako ne, onda ih morate baciti. Ulijte bijelo vino i naribajte koricu od pola limuna. Poklopite i pirjajte školjke 3-5 minuta.
  • 3. Pirjane školjke pospite sitno narezanim svježim korijandrom.

Povezani recepti

Vidi sve