Argentinska punjena rebarca

1. Položite rebra na radnu površinu okrenuta kožom prema gore. Uzmite oštar nož i odvojite masni sloj od rebara da dobijete otvor za nadjev.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu svinjetinu, masline, krušne mrvice, salamu, paprike, kukuruz, peršin, češnjak, slaninu, mozzarrellu i sol. Dobro promiješajte rukama.

3. Nadjev umetnite u šupljinu pazeći da je ispunite do dna.

4. Položite rebarca na radnu površinu i pritisnite da se nadjev ravnomjerno rasporedi.

5. Zatvorite otvor šivanjem između svakog rebra dugačkim komadom mesarskog konopa pričvršćenim za metalnu šipku za ražnjiće. Neka to bude poput igle i konca.

6. Obilno poprskajte rebra maslinovim uljem. Prebacite ih u pećnicu zagrijanu na 150 Celzijevih stupnjeva i pecite dva do tri sata ili dok rebra ne omekšaju i ne počnu se odvajati od kosti.

7. Da pripremite salatu, pomiješajte sve preostale sastojke, osim soka limete i maslinova ulja u velikoj zdjeli. Nježno promiješajte da se sastojci sjedine. Poprskajte maslinovim uljem i sokom limete.

8. Poslužite rebra uz veću količinu nadjeva i svježu salatu.

Sastojci

  • Sastojci 1 roštilj 7 kg goveđih rebaraNadjev500 g mljevene svinjetine 200 g salame Calabrese nasjeckane na komadiće 200 g slanine sitno nasjeckane na komadiće 200 g maslina bez koštica 2 šalice svježih krušnih mrvica 700 g mozzarelle ½ vezice peršina sitno nasjeckanog ½ šalice crvene i zelene paprike pečene i narezane 1 režanj češnjaka krupno nasjeckanogSalata ½ glavice crvenog luka sitno nasjeckanog na komadiće 1 šalica peršina krupno nasjeckanog 5 šalica kuhanoga crnookoga graha ½ vezice mladog luka krupno nasjeckanog 1 crvena paprika bez sjemenki narezana na komadiće 1 rajčica sitno nasjeckana 1 zeleni feferon bez sjemenki sitno nasjeckan 1 papričica habanero bez sjemenki sitno nasjeckana ½ vezice korijandra krupno nasjeckanog sol i papar sok dviju limeta maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve