Argentinska punjena rebarca

Argentinska punjena rebarca

Opis

1. Položite rebra na radnu površinu okrenuta kožom prema gore. Uzmite oštar nož i odvojite masni sloj od rebara da dobijete otvor za nadjev.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu svinjetinu, masline, krušne mrvice, salamu, paprike, kukuruz, peršin, češnjak, slaninu, mozzarrellu i sol. Dobro promiješajte rukama.

3. Nadjev umetnite u šupljinu pazeći da je ispunite do dna.

4. Položite rebarca na radnu površinu i pritisnite da se nadjev ravnomjerno rasporedi.

5. Zatvorite otvor šivanjem između svakog rebra dugačkim komadom mesarskog konopa pričvršćenim za metalnu šipku za ražnjiće. Neka to bude poput igle i konca.

6. Obilno poprskajte rebra maslinovim uljem. Prebacite ih u pećnicu zagrijanu na 150 Celzijevih stupnjeva i pecite dva do tri sata ili dok rebra ne omekšaju i ne počnu se odvajati od kosti.

7. Da pripremite salatu, pomiješajte sve preostale sastojke, osim soka limete i maslinova ulja u velikoj zdjeli. Nježno promiješajte da se sastojci sjedine. Poprskajte maslinovim uljem i sokom limete.

8. Poslužite rebra uz veću količinu nadjeva i svježu salatu.

Sastojci

Sastojci

  • 1 roštilj
  • 7 kg goveđih rebara

Nadjev

  • 500 g mljevene svinjetine
  • 200 g salame Calabrese
  • nasjeckane na komadiće
  • 200 g slanine
  • sitno nasjeckane na komadiće
  • 200 g maslina bez koštica
  • 2 šalice svježih krušnih mrvica
  • 700 g mozzarelle
  • ½ vezice peršina
  • sitno nasjeckanog
  • ½ šalice crvene i zelene paprike
  • pečene i narezane
  • 1 režanj češnjaka
  • krupno nasjeckanog

Salata

  • ½ glavice crvenog luka
  • sitno nasjeckanog na komadiće
  • 1 šalica peršina
  • krupno nasjeckanog
  • 5 šalica kuhanoga crnookoga graha
  • ½ vezice mladog luka
  • krupno nasjeckanog
  • 1 crvena paprika
  • bez sjemenki
  • narezana na komadiće
  • 1 rajčica
  • sitno nasjeckana
  • 1 zeleni feferon
  • bez sjemenki
  • sitno nasjeckan
  • 1 papričica habanero
  • bez sjemenki
  • sitno nasjeckana
  • ½ vezice korijandra
  • krupno nasjeckanog
  • sol i papar
  • sok dviju limeta
  • maslinovo ulje

Povezani recepti