Annin tart s marelicama i amarettima

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • korica pola limuna
  • 1 staklenka kvalitetnog džema od marelica
  • 100 g amaretta zdrobljenih
  • ruma toliko da se u njemu namoče amaretti tako da sliče vlažnom pijesku
  • malo mlijeka i smeđeg šećera kojim ćete poškropiti kolač
  • 125 g maslaca
  • 250 g brašna za dizana tijesta
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • ½ žličice praška za pecivo

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 2. Namastite s malo maslaca okrugli kalup za pečenje promjera 28 cm.
  • 3. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i maslac da dobijete strukturu finog pijeska. Važno je da maslac bude na sobnoj temperaturi kako biste dobili glatku smjesu.
  • 4. Dodajte žumanjke, šećer, limunovu koricu, ekstrakt vanilije i prašak za pecivo te miješajte dok se ne formira tijesto.
  • 5. Pokrijte prozirnom prianjajućom folijom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 6. Otkinite četvrtinu tijesta i ostavite sa strane.
  • 7. Razvaljajte preostalo tijesto na debljinu pola centimetra, na veličinu dovoljnu da prekrije pripremljeni kalup tako da prekrije dno i stranice. (Ako se malo mrvi, višak tijesta utisnite u rupice.)
  • 8. Istresite džem na tijesto i ravnomjerno razmažite. Preklopite višak tijesta po stranicama da dobijete rub od 2 cm.
  • 9. Po džemu pospite mješavinu amaretta i ruma.
  • 10. Razvaljajte preostalu četvrtinu tijesta i prekrijte tart. Premažite kistom s malo mlijeka i smeđeg šećera.
  • 11. Pecite u pećnici 30-40 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju.
  • 12. Prije posluživanja ostavite da se ohladi u kalupu.

Povezani recepti

Vidi sve