Anđeoske kozice
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 800 g kozica
- sol i papar
- salsa
- svježa majčina dušica
- 250 g svježe tjestenine poput tankih rezanaca („anđeoska kosa“)
- rastopljeni maslac
- majoneza
- 2 režnja češnjaka
- provansalsko začinsko bilje
- štapići za ražnjiće
- maslinovo ulje
Priprema
- 1. Očistite i operite kozice te ih nabodite na ražnjiće.
- 2. Začinite solju i paprom.
- 3. Pržite kozice u tavi s puno ulja. Izvadite ih i pomiješajte sa salsom i majčinom dušicom.
- 4. U tjesteninu stavite razmućeni maslac te u tu smjesu uvaljajte kozice. Pobrinite se da tjestenina dobro prianja uz kozice.
- 5. Ponovite ovo sa svim ražnjićima.
- 6. Kada završite, stavite ražnjiće na pladanj za pečenje te ih pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.
- 7. Pripremite umak od majoneze, usitnjenog češnjaka, salse i majčine dušice.
- 8. Izvadite ražnjiće iz pećnice te ih pokapajte maslinovim uljem. Začinite ih biljem i solju te poslužite s umakom od majoneze.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca