Anđeoske kozice

Priprema:

1. Očistite i operite kozice te ih nabodite na ražnjiće.

2. Začinite solju i paprom.

3. Pržite kozice u tavi s puno ulja. Izvadite ih i pomiješajte sa salsom i majčinom dušicom.

4. U tjesteninu stavite razmućeni maslac te u tu smjesu uvaljajte kozice. Pobrinite se da tjestenina dobro prianja uz kozice.

5. Ponovite ovo sa svim ražnjićima.

6. Kada završite, stavite ražnjiće na pladanj za pečenje te ih pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.

7. Pripremite umak od majoneze, usitnjenog češnjaka, salse i majčine dušice.

8. Izvadite ražnjiće iz pećnice te ih pokapajte maslinovim uljem. Začinite ih biljem i solju te poslužite s umakom od majoneze.

 

Sastojci

  • Sastojci800 g kozica sol i papar salsa svježa majčina dušica 250 g svježe tjestenine poput tankih rezanaca („anđeoska kosa“) rastopljeni maslac majoneza 2 režnja češnjaka provansalsko začinsko bilje štapići za ražnjiće maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve