Anđeoske kozice

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela  –  njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Sastojci

  • 800 g kozica
  • sol i papar
  • salsa
  • svježa majčina dušica
  • 250 g svježe tjestenine poput tankih rezanaca („anđeoska kosa“)
  • rastopljeni maslac
  • majoneza
  • 2 režnja češnjaka
  • provansalsko začinsko bilje
  • štapići za ražnjiće
  • maslinovo ulje

Priprema

  • 1. Očistite i operite kozice te ih nabodite na ražnjiće.
  • 2. Začinite solju i paprom.
  • 3. Pržite kozice u tavi s puno ulja. Izvadite ih i pomiješajte sa salsom i majčinom dušicom.
  • 4. U tjesteninu stavite razmućeni maslac te u tu smjesu uvaljajte kozice. Pobrinite se da tjestenina dobro prianja uz kozice.
  • 5. Ponovite ovo sa svim ražnjićima.
  • 6. Kada završite, stavite ražnjiće na pladanj za pečenje te ih pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.
  • 7. Pripremite umak od majoneze, usitnjenog češnjaka, salse i majčine dušice.
  • 8. Izvadite ražnjiće iz pećnice te ih pokapajte maslinovim uljem. Začinite ih biljem i solju te poslužite s umakom od majoneze.

Povezani recepti

Vidi sve