Američke palačinke

Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.

Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije. 

Sastojci

  • 2 banane
  • 10 g vanilin šećera
  • 20 g jestivog ulja
  • 200 g bademovog mlijeka
  • 40 g agavinog sirupa
  • 200 g rižinog brašna
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 5 g praška za pecivo
  • 3 g cimeta
  • 1 prstohvat soli
  • ulje za mazanje
  • svježe borovnice
  • javorov sirup

Priprema

  • 1. Ogulite banane i narežite ih na kolutiće. Stavite ih u visoku posudu za miksanje. Dodajte bademovo mlijeko, vanilin šećer, ulje i agavin sirup. Miksajte.
  • 2. Dodajte rižino brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, cimet, sol i opet miksajte. Trebate dobiti tijesto malo gušće od onog za francuske palačinke.
  • 3. U tavi premazanoj uljem ispecite male, debele palačinke. Poslužite ih s borovnicama i prema želji, javorovim sirupom.

Povezani recepti

Vidi sve