Opis

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

U procesor za hranu s oštricom stavite bjelanjke, šećer, brašno od lješnjaka, vaniliju i kavu, te miksajte 8-10 sekundi ili dok se ne formira mekano, ljepljivo tijesto (ovo možete napraviti i ručno).

Tijesto podijelite na 16 dijelova i formirajte kuglice. Stavite ih na pripremljeni lim, ostavljajući dovoljno prostora između svake kuglice, te ih pospite s malo dodatnog šećera.

Nježno u sredinu svake kuglice gurnite prst kako biste napravili udubljenje. U svaku udubinu gurnite čokoladno zrno kave i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

Pećnicu zagrijte na 170°C.

Pecite 12-15 minuta ili dok amaretti malo ne popucaju, ali zadrže mekoću. Kako biste bili sigurni da su gotovi, provjerite dno kolačića, treba biti čvrsto i dobiti boju. Hladite na limu nekoliko minuta, zatim prebacite na rešetku za hlađenje da se u potpunosti ohlade. Uživajte u njima s malo vatrene grape.

 

 

Sastojci

  • 2 bjelanjka (od manjih jaja), sobne temperature
  • 150g sitnog šećera, plus dodatno za posipanje
  • 300g brašno od lješnjaka
  • 1 štapić vanilije, prerezan i sjemenke ostrugane, ili 1 žličica paste od vanilije
  • 1 manja žlica instant kave u prahu ili mljevene kave
  • 16 zrna kave obloženih tamnom čokoladom

Povezani recepti