Algarvske rajčice
Recept iz: Filipa Gomes

Uživajte u okusu rajčice u tipičnom algarvskom jelu.
Nasjeckajte jedan luk i popržite u tavi. Nakon toga zaronite četiri rajčice u vrelu vodu i istucite tri jaja. Ogulite rajčicu, izvadite sjemenke i narežite na manje komade. Narežite luk, posolite, popaprite, pospite origanom i promiješajte dobro da se okusi spoje.
Dodajte jaje i miješajte dok ne skinete s vatre.
I gotov je umak od rajčice. Poslužite s kruhom i dobar tek.
Nasjeckajte jedan luk i popržite u tavi. Nakon toga zaronite četiri rajčice u vrelu vodu i istucite tri jaja. Ogulite rajčicu, izvadite sjemenke i narežite na manje komade. Narežite luk, posolite, popaprite, pospite origanom i promiješajte dobro da se okusi spoje.
Dodajte jaje i miješajte dok ne skinete s vatre.
I gotov je umak od rajčice. Poslužite s kruhom i dobar tek.
Sastojci
- 1 veliki luk 4 zrele rajčice 3 jaja ulje sol papar Origano
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira