Ajouadova ljuta pizza s lososom
Recept iz: Rudolph van Veen
Dodatno je potrebno: lim za pečenje, papir za pečenje, stara žlica, rešetka za mikrovalnu, zvono za tortu ili veća posuda
Priprema:Tijesto za pizzu
Usred brašna napravite rupu i ondje pomiješajte vodu, kvasac, šećer i ulje. Po brašnu pospite malo soli. Postupno dodavajte brašno u smjesu s kvascem, pa miješajte dok ne nastane elastična smjesa. U jednu posudu pospite malo brašna, ondje prebacite smjesu i ostavite da se diže oko 30 minuta prekrivenu plastičnom folijom.
Pećnicu zagrijte na 225 °C. Izvaljajte smjesu u krug, vilicom izbodite sredinu tijesta. Zatim pecite tijesto na limu za pečenje, pokrivenim papirom za pečenje oko 7 minuta dok ne postane zlatnosmeđe i hrskavo. Neka se tijesto ohladi.
Krema od avokada i wasabijaPrepolovite avokado, izvadite košticu i skinite svu pulpu s unutrašnjosti kore. Miksajte avokado s krem sirom, sokom i koricom pola limete, wasabijem u prahu i maslinovim uljem dok ne dobijete glatku kremu. Začinite s malo soli i svježe mljevenog papra.
Dimljeni lososNarežite losos na tanke ploške debljine oko 5 milimetara. Ploškice rasporedite po maloj rešetki, primjerice rešetki za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte staru žlicu tako da se zažari. Na žlicu stavite piljevinu, pa je stavite ispod rešetke na tanjur. Odmah prekrijte losos, recimo, staklenim zvonom za tortu ili većom posudom da bi se losos mogao dimiti. Začinite s prstohvatom soli i svježe mljevenim paprom.
Ljuto-slatki pekan orasiMalo po malo karamelizirajte šećer, pa u njega dodajte pekan orahe i wasabi u prahu. Rasporedite orahe po limu za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Ostavite da se ohladi, nasjeckajte orahe na krupnije.
PreljevPo tijestu razmažite kremu od avokada i wasabija. Narežite mladi luk na tanje kolutove. Prepolovite cherry rajčice. Ogulite i narežite grejpfrut na komade. Nasjeckajte kopar na sitno. Po pizzi rasporedite dimljeni losos, ljuto-slatke pekan orahe, mladi luk, cherry rajčice, komade grejpfruta i kapre. Ukrasite koprom.
Sastojci
- Tijesto za pizzu500 g brašna 300 ml vode 7 g kvasca 1 velika žlica šećera 15 ml maslinova ulja 12 g soliKrema od avokada i wasabija2 avokada 300 g krem sira 1 limeta 1 žličica wasabija u prahu 2 velike žlice maslinova uljaDimljeni losos500 g svježeg lososa (u komadu) 1 velika žlica piljevine za dimljenjeSlatko-ljuti pekan orasi100 g šećera 125 g pekan oraha prstohvat wasabija u prahuPreljev pola svežnja mladog luka 12 cherry rajčica 1 crveni grejp pola svežnja kopra 2 velike žlice kapara
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom