Acorda od lososa s koprom
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 4 manja alentežanska (iz regije Alentejo) kruha
- maslinovo ulje
- 4 fileta od lososa
- 6 nasjeckanih češnjeva češnjaka
- 20 kozica 20-30 (4 ostavite za dekoraciju)
- ½ ljute papričice (malagueta)
- sol
- 4 dl ribljeg temeljca
- voda
- 1 svežnjić nasjeckanog korijandra
- 1 svežnjić nasjeckanog kopra
- 3 jaja
- ½ ljute papričice piri-piri
Priprema
- 1. Odrežite gornji dio kruha i izvadite njegovu unutrašnjost.
- 2. Zalijte maslinovim uljem unutrašnjost kruha i gornji dio koji ste odrezali i stavite u pećnicu na 180 ºC na 10 minuta.
- 3. U međuvremenu narežite filete lososa na kockice i ostavite sa strane.
- 4. U posudi na maslinovu ulju popirjajte nasjeckani češnjak i pustite da se dobro poprži prije nego što dodate kozice, sol i losos.
- 5. Pustite da se to kuha, dodajte ½ papričice malaguete. Izvadite losos i kozice.
- 6. U umak u posudi umiješajte unutrašnjost kruha, zalijte ribljim temeljcem i vrelom vodom dok ne dobijete željenu teksturu.
- 7. Na kraju dodajte losos i kozice, 3 cijela jaja i dobro promiješajte.
- 8. Maknite s vatre, dodajte nasjeckani kopar i korijandar te stavite pripremljenu smjesu na kruh i odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)