Opis
Način pripreme:
1. Odrežite gornji dio kruha i izvadite njegovu unutrašnjost.
2. Zalijte maslinovim uljem unutrašnjost kruha i gornji dio koji ste odrezali i stavite u pećnicu na 180 ºC na 10 minuta.
3. U međuvremenu narežite filete lososa na kockice i ostavite sa strane.
4. U posudi na maslinovu ulju popirjajte nasjeckani češnjak i pustite da se dobro poprži prije nego što dodate kozice, sol i losos.
5. Pustite da se to kuha, dodajte ½ papričice malaguete. Izvadite losos i kozice.
6. U umak u posudi umiješajte unutrašnjost kruha, zalijte ribljim temeljcem i vrelom vodom dok ne dobijete željenu teksturu.
7. Na kraju dodajte losos i kozice, 3 cijela jaja i dobro promiješajte.
8. Maknite s vatre, dodajte nasjeckani kopar i korijandar te stavite pripremljenu smjesu na kruh i odmah poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 4 manja alentežanska (iz regije Alentejo) kruha
- maslinovo ulje
- 4 fileta od lososa
- 6 nasjeckanih češnjeva češnjaka
- 20 kozica 20-30 (4 ostavite za dekoraciju)
- ½ ljute papričice (malagueta)
- sol
- 4 dl ribljeg temeljca
- voda
- 1 svežnjić nasjeckanog korijandra
- 1 svežnjić nasjeckanog kopra
- 3 jaja
- ½ ljute papričice piri-piri