Acorda od lososa s koprom

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela  –  njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Sastojci

  • 4 manja alentežanska (iz regije Alentejo) kruha
  • maslinovo ulje
  • 4 fileta od lososa
  • 6 nasjeckanih češnjeva češnjaka
  • 20 kozica 20-30 (4 ostavite za dekoraciju)
  • ½ ljute papričice (malagueta)
  • sol
  • 4 dl ribljeg temeljca
  • voda
  • 1 svežnjić nasjeckanog korijandra
  • 1 svežnjić nasjeckanog kopra
  • 3 jaja
  • ½ ljute papričice piri-piri

Priprema

  • 1. Odrežite gornji dio kruha i izvadite njegovu unutrašnjost.
  • 2. Zalijte maslinovim uljem unutrašnjost kruha i gornji dio koji ste odrezali i stavite u pećnicu na 180 ºC na 10 minuta.
  • 3. U međuvremenu narežite filete lososa na kockice i ostavite sa strane.
  • 4. U posudi na maslinovu ulju popirjajte nasjeckani češnjak i pustite da se dobro poprži prije nego što dodate kozice, sol i losos.
  • 5. Pustite da se to kuha, dodajte ½ papričice malaguete. Izvadite losos i kozice.
  • 6. U umak u posudi umiješajte unutrašnjost kruha, zalijte ribljim temeljcem i vrelom vodom dok ne dobijete željenu teksturu.
  • 7. Na kraju dodajte losos i kozice, 3 cijela jaja i dobro promiješajte.
  • 8. Maknite s vatre, dodajte nasjeckani kopar i korijandar te stavite pripremljenu smjesu na kruh i odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve