Aberdeen angus ramstek s umakom od viskija
Recept iz: James Martin
- Postavite tavu za roštiljanje na srednju vatru dok se ne zagrije. Utrljajte ulje s obje strane odreska te začinite solju i paprom. Stavite odrezak na tavu- trebao bi cvrčati- peći 2 minute. Okrenite odrezak na drugu stranu te pecite dodatnih 2-3 minute potom ga opet okrenite i pecite dodatnih 2 minute.
- Usput ugrijte maslac u velikoj ne-ljepljivoj tavi na srednjoj do visokoj temperaturi, dodajte maslinovog ulja te pecite kozjak (ravna strana prema dolje) dok ne potamni.
- Dodajte šparoge te nastavite kuhati na srednje vrućoj temperaturu nekoliko minuta, zatim dodajte gljive. Sve promiješajte i nastavite kuhati dok sve povrće postane zlatno-smeđe. Dodajte češnjak i kuhajte minutu, zatim dodajte viski. Flambirajte kako bi alkohol ispario te zatim dodajte vrhnje i estragon. Dobro začinite i kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
- Prebacite odrezak na dasku, ostavite da odstoji 5 minuta, zatim ga narežite na šnite. Poslužite s povrćem i umakom na pladnju te dovršite s komadom odreska na vrhu.
Sastojci
- 1 jušna žlica maslinovog ulja, plus ekstra za pečenje
- 400g Aberdeen Angus ramsteka, na sobnoj temperaturi
- 25g posoljenog maslaca
- 4 kozjaka, prepolovljena kroz korijen
- Mali svežanj šparogi, prepolovljen
- 100g šampinjona, izrezane na četvrt
- 2 ražnja češnjaka, zgnječena
- 50ml viskija
- 100ml vrhnja
- Grančice estragona, listovi ubrani
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom