15 - erci

Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.  Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.  2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.

Sastojci

  • 15 velikih ružičastih i bijelih sljezovih jastučića
  • 15 digestive keksa (zdrobljen)
  • 15 glaziranih trešnji (polovice)
  • 150 ml kondenziranog mlijeka
  • 75 ml sušenog kokosa (tostiran)
  • Umak
  • 25 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade (nasjeckane)
  • 150 ml vrhnja
  • 1 štapić vanilije (sjemenke)

Priprema

  • 1. Prepolovite sljezove bombone na pola, pomiješajte s keksima i trešnjama te u miješajte kondenzirano mlijeko. Dobro promiješajte.
  • 2. Raširite tostirani kokos po komadu prozirne folije, a zatim oblikujte smjesu u kobasicu po kokosu. Zamotajte i ostavite da se hladi 3 sata.
  • 3. Umak – stavite sve sastojke u tavu i polako kuhajte dok ne postanu glatki i dobro prožeti.
  • 4. Poslužite narezane 15-erce na kriške uz umak za umakanje.

Povezani recepti

Vidi sve