15 - erci
Recept iz: Simon Rimmer
Prepolovite sljezove bombone na pola, pomiješajte s keksima i trešnjama te u miješajte kondenzirano mlijeko. Dobro promiješajte.
Raširite tostirani kokos po komadu prozirne folije, a zatim oblikujte smjesu u kobasicu po kokosu. Zamotajte i ostavite da se hladi 3 sata.
Umak – stavite sve sastojke u tavu i polako kuhajte dok ne postanu glatki i dobro prožeti.
Poslužite narezane 15-erce na kriške uz umak za umakanje.
Sastojci
- Sastojci 15 velikih ružičastih i bijelih sljezovih jastučića 15 digestive keksa (zdrobljen) 15 glaziranih trešnji (polovice) 150 ml kondenziranog mlijeka 75 ml sušenog kokosa (tostiran)Umak25 g maslaca 150 g tamne čokolade (nasjeckane) 150 ml vrhnja 1 štapić vanilije (sjemenke)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Simon Rimmer
Janjeći but s hrskavim keljem
Recepti Simon Rimmer
Torta od tikvice i čokolade
Recepti Simon Rimmer
Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara
Recepti Simon Rimmer
Ceviche s jakobovim kapicama
Recepti Simon Rimmer
Tuna sa jogurtom i grahom
Recepti Simon Rimmer
Fritaja s kobasicama
Recepti Simon Rimmer
Rocky road
Recepti Simon Rimmer
Falafel smotuljak od batata i slanutka
Recepti Simon Rimmer
Polako pečena patka
Recepti Simon Rimmer
Lagana pita Mississippi mud