15 - erci

Prepolovite sljezove bombone na pola, pomiješajte s keksima i trešnjama te u miješajte kondenzirano mlijeko. Dobro promiješajte.

Raširite tostirani kokos po komadu prozirne folije, a zatim oblikujte smjesu u kobasicu po kokosu. Zamotajte i ostavite da se hladi 3 sata.

Umak – stavite sve sastojke u tavu i polako kuhajte dok ne postanu glatki i dobro prožeti.

Poslužite narezane 15-erce na kriške uz umak za umakanje.

 

Sastojci

  • Sastojci 15 velikih ružičastih i bijelih sljezovih jastučića 15 digestive keksa (zdrobljen) 15 glaziranih trešnji (polovice) 150 ml kondenziranog mlijeka 75 ml sušenog kokosa (tostiran)Umak25 g maslaca 150 g tamne čokolade (nasjeckane) 150 ml vrhnja 1 štapić vanilije (sjemenke)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve