15 - erci

15 - erci

Opis

Prepolovite sljezove bombone na pola, pomiješajte s keksima i trešnjama te u miješajte kondenzirano mlijeko. Dobro promiješajte.

Raširite tostirani kokos po komadu prozirne folije, a zatim oblikujte smjesu u kobasicu po kokosu. Zamotajte i ostavite da se hladi 3 sata.

Umak – stavite sve sastojke u tavu i polako kuhajte dok ne postanu glatki i dobro prožeti.

Poslužite narezane 15-erce na kriške uz umak za umakanje.

 

Sastojci

Sastojci

  • 15 velikih ružičastih i bijelih sljezovih jastučića
  • 15 digestive keksa (zdrobljen)
  • 15 glaziranih trešnji (polovice)
  • 150 ml kondenziranog mlijeka
  • 75 ml sušenog kokosa (tostiran)

Umak

  • 25 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade (nasjeckane)
  • 150 ml vrhnja
  • 1 štapić vanilije (sjemenke)

Povezani recepti