15 - erci
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 15 velikih ružičastih i bijelih sljezovih jastučića
- 15 digestive keksa (zdrobljen)
- 15 glaziranih trešnji (polovice)
- 150 ml kondenziranog mlijeka
- 75 ml sušenog kokosa (tostiran)
- Umak
- 25 g maslaca
- 150 g tamne čokolade (nasjeckane)
- 150 ml vrhnja
- 1 štapić vanilije (sjemenke)
Priprema
- 1. Prepolovite sljezove bombone na pola, pomiješajte s keksima i trešnjama te u miješajte kondenzirano mlijeko. Dobro promiješajte.
- 2. Raširite tostirani kokos po komadu prozirne folije, a zatim oblikujte smjesu u kobasicu po kokosu. Zamotajte i ostavite da se hladi 3 sata.
- 3. Umak – stavite sve sastojke u tavu i polako kuhajte dok ne postanu glatki i dobro prožeti.
- 4. Poslužite narezane 15-erce na kriške uz umak za umakanje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci