Raspored
Ponedjeljak
2 Listopad
06:00
Najbolje svjetske dijete
+30 najboljih dijeta na svijetu, Sezona 1 | Epizoda 2
Jimmy Doherty i Kate Quilton putuju svijetom razmatrajući prehrambene navike pojedinih zemalja, plemena i zajednica i njihov utjecaj na prehrambene promjene u posljednjih 50 te na zdravlje.
Idite na emisiju06:50
Rick Stein: Od Venecije do Istanbula
+Peloponez, Sezona 1 | Epizoda 5
Nastavljajući putovanje od Venecije do Istambula, Rick Stein stiže na grčki Peloponez i kuša nezaboravna jela poput Hilopites juhu od pijetla sa sirom mizithra i najbolju domaću musaku. U otočkoj kuhinji na otoku Symi priprema galaktoboureko, omiljeni grčki desert.
Idite na emisiju08:05
Jamiejeva Italija
+Puglia, Sezona 1 | Epizoda 5
Jamie odlazi u Altamuru, grad kruha, gdje se sprijateljuje s obitelji DiGesu koja vodi veliku pekarnicu. Znanje školske djece o hrani i ishrani suprotno je onom britanskih vršnjaka. Na izletu u Bari posjećuje žene koje rade svježe tijesto na ulici.
08:35
Jamiejeva Italija
+Amalfi, Sezona 1 | Epizoda 6
Ovaj put, cilj je Minori. Ondje je rođen i odrastao Gennaro Contaldo, 'talijanski otac'. Kao i on, Jamie ubire dagnje i kuha za njegova oca. Okupljajući naučeno u 6 tjedana po Italiji, Jamie spravlja objed za 30-ti rođendan za sve nove poznanike.
09:10
Pecimo s Franciscom Moreirom
+Keksi, Sezona 2 | Epizoda 1
Dobar keks nikad se ne odbija, a najbolji keksi pripremaju se kod kuće.
Idite na emisiju09:25
Pecimo s Franciscom Moreirom
+Prirodne prehrambene boje, Sezona 2 | Epizoda 2
Prirodni pigmenti često se upotrebljavaju u slasticama, a Francisco ih voli jer, osim boje, imaju i poseban okus.
Idite na emisiju09:45
Johnova i Lisina vikend kuhinja
+Epizoda 1, Sezona 1 | Epizoda 1
U prvoj epizodi naučit ćemo kako se pripremaju jednostavna i ukusna jela poput pečene piletine, voćni curry, biskvit torte, brzi džem od malina, jednostavne pogačice sa sirom i jednostavan souffle.
Idite na emisiju10:45
Chuckov svijet
+Jordan, Sezona 1 | Epizoda 6
U Amanu u Jordanu Chuck jede u Hashemu, najstarijem lokalu u gradu koji pravi najbolje falafele na Srednjem istoku. Nadahnut zanimljivim krajobrazom postavlja improviziranu kuhinju usred izgubljenoga grada Petre.
11:10
Dobar tek
+Grčko ljeto, Sezona 7 | Epizoda 4
Grčka je poznata po ukusnoj hrani, a Lora i Stoyan ubrajaju se među njezine obožavatelje. Naš će dvojac u ovoj epizodi kuhati poznatu pileću juhu od jaja i limuna, pripremati domaće ćevape od janjetine i ispeći ukusan kruh sa sirom.
Idite na emisiju11:45
Tajne tete Cátie
+Fumeiro Nacional, Sezona 5 | Epizoda 43
Kobasice i šunka među najomiljenijim su jelima tete Katie jer mogu od svakog jela načiniti specijalitet. Danas imamo na jelovniku hrskavu chorizo svinjsku kobasicu s okruglicama, a zatim slijedi quiche od kobasica i mille-feuille sa sušenom šunkom.
Idite na emisiju12:20
Tajne tete Cátie
+É Natal, Sezona 5 | Epizoda 44
Za Božić teta Katie kuha različita jela i koristi uobičajene sastojke. Primjerice, bakalar može biti serviran u krpicama s domaćom pastom, a pečeni odojak u piti s umakom od špinata. Žitne pahuljice mogu se oblikovati kao grašak i kuhati u pećnici…
Idite na emisiju13:00
Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov
+Jodie Whittaker, Sezona 7 | Epizoda 1
Jamiejev i Jimmyjev cafe radi, a serija počinje s posjetom Jodie Whittaker, koja je došla na poduku iz kuhanja, koja kao da nije s ovog svijeta. U cafeu veličine njezinog Tardisa, Jodie pomaže dečkima dopuniti jelovnik za vikend.
Idite na emisiju14:00
Rick Stein: Od Venecije do Istanbula
+Zapadna Turska, Sezona 1 | Epizoda 6
Putovanje Ricka Steina od Venecije do Istanbula bliži se kraju dok napušta jug Grčke i putuje ka obalama zapadne Turske. Na obalama poluotoka Cesme uživa u kremastom armola siru u kozjoj koži, poznatom crvenom vinu Urlinu i turskom doručku.
Idite na emisiju15:10
Jamie kuha u Italiji
+Liparski otoci, Sezona 1 | Epizoda 1
Jamie uči od mještana kako pripremiti punjene lignje i priprema nedjeljni ručak za jednu od najvećih obitelji otočkog arhipelaga.
Idite na emisiju16:10
Chuckov svijet
+Litva, Sezona 1 | Epizoda 7
Na jugu Baltičkog mora Chuck se upoznaje s kulturom i kulinarskom tradicijom Litve. Prkosi hladnoći u Vilniusu da bi probao cepelin, nacionalno jelo te bivše sovjetske republike i skuhao boršč, juhu koja se može mjeriti s juhom njegove punice.
16:35
Dobar tek
+Grčko ljeto, Sezona 7 | Epizoda 4
Grčka je poznata po ukusnoj hrani, a Lora i Stoyan ubrajaju se među njezine obožavatelje. Naš će dvojac u ovoj epizodi kuhati poznatu pileću juhu od jaja i limuna, pripremati domaće ćevape od janjetine i ispeći ukusan kruh sa sirom.
Idite na emisiju17:10
Pecimo s Franciscom Moreirom
+Brzi deserti, Sezona 2 | Epizoda 3
Kad Francisco nema vremena za složene deserte, brzi recepti su uvijek na dohvat ruke.
Idite na emisiju17:35
Pecimo s Franciscom Moreirom
+Palačinke, Sezona 2 | Epizoda 4
Francisco obožava palačinke, posebice zbog njihove raznovrsnosti – od crepe suzette do najobičnijih palačinki s mnoštvom punjenja.
Idite na emisiju18:10
Ginov talijanski ekspres
+Santa Maria di Leuce, Sezona 6 | Epizoda 8
Večeras Gino napokon dolazi do kraja svog putovanja Sredozemljem. A samom jugu, u Santa Maria Di Leuci upoznaje svećenika i kuha rižoto sa šafranom.
Idite na emisiju18:40
Ginov talijanski ekspres
+BREIL-SUR-ROYA DO TURINA, Sezona 7 | Epizoda 1
Gino se vraća u Italiju i to doživljava kao nikad dosada. Putuje vlakom najslikovitijim predjelima, među najljepšima u Europi. Započinje epsko putovanje iz francuskoga alpskog grada Breil-Sur-Roya i stići će u Italiju u stilu, ravno kroz Alpe.
Idite na emisiju19:15
Tajne tete Cátie
+Fumeiro Nacional, Sezona 5 | Epizoda 43
Kobasice i šunka među najomiljenijim su jelima tete Katie jer mogu od svakog jela načiniti specijalitet. Danas imamo na jelovniku hrskavu chorizo svinjsku kobasicu s okruglicama, a zatim slijedi quiche od kobasica i mille-feuille sa sušenom šunkom.
Idite na emisiju19:55
Najotmjenije trgovine britanskih farmi
+Epizoda 2, Sezona 1 | Epizoda 2
Vraćamo se slikovitim britanskim krajolicima: u domu pola zavirit ćemo u trgovinu kraljevskog kuhara, duboko u šumi Nottinghama kušati sir s plemenitom plijesni, a na slavnoj obali Devona morske plodove i alkoholnu inačicu tradicionalne slastice.
21:10
Jamie kuha u Italiji
+Liparski otoci, Sezona 1 | Epizoda 1
Jamie uči od mještana kako pripremiti punjene lignje i priprema nedjeljni ručak za jednu od najvećih obitelji otočkog arhipelaga.
Idite na emisiju22:10
Rick Stein: Od Venecije do Istanbula
+Zapadna Turska, Sezona 1 | Epizoda 6
Putovanje Ricka Steina od Venecije do Istanbula bliži se kraju dok napušta jug Grčke i putuje ka obalama zapadne Turske. Na obalama poluotoka Cesme uživa u kremastom armola siru u kozjoj koži, poznatom crvenom vinu Urlinu i turskom doručku.
Idite na emisiju23:25
Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov
+Jodie Whittaker, Sezona 7 | Epizoda 1
Jamiejev i Jimmyjev cafe radi, a serija počinje s posjetom Jodie Whittaker, koja je došla na poduku iz kuhanja, koja kao da nije s ovog svijeta. U cafeu veličine njezinog Tardisa, Jodie pomaže dečkima dopuniti jelovnik za vikend.
Idite na emisiju