Ponedjeljak

2 Listopad

  • 06:00

    Najbolje svjetske dijete

    +

    30 najboljih dijeta na svijetu, Sezona 1 | Epizoda 2

    Jimmy Doherty i Kate Quilton putuju svijetom razmatrajući prehrambene navike pojedinih zemalja, plemena i zajednica i njihov utjecaj na prehrambene promjene u posljednjih 50 te na zdravlje.

    Idite na emisiju
  • 06:50

    Rick Stein: Od Venecije do Istanbula

    +

    Peloponez, Sezona 1 | Epizoda 5

    Nastavljajući putovanje od Venecije do Istambula, Rick Stein stiže na grčki Peloponez i kuša nezaboravna jela poput Hilopites juhu od pijetla sa sirom mizithra i najbolju domaću musaku. U otočkoj kuhinji na otoku Symi priprema galaktoboureko, omiljeni grčki desert.

    Idite na emisiju
  • 08:05

    Jamiejeva Italija

    +

    Puglia, Sezona 1 | Epizoda 5

    Jamie odlazi u Altamuru, grad kruha, gdje se sprijateljuje s obitelji DiGesu koja vodi veliku pekarnicu. Znanje školske djece o hrani i ishrani suprotno je onom britanskih vršnjaka. Na izletu u Bari posjećuje žene koje rade svježe tijesto na ulici.

  • 08:35

    Jamiejeva Italija

    +

    Amalfi, Sezona 1 | Epizoda 6

    Ovaj put, cilj je Minori. Ondje je rođen i odrastao Gennaro Contaldo, 'talijanski otac'. Kao i on, Jamie ubire dagnje i kuha za njegova oca. Okupljajući naučeno u 6 tjedana po Italiji, Jamie spravlja objed za 30-ti rođendan za sve nove poznanike.

  • 09:10

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Keksi, Sezona 2 | Epizoda 1

    Dobar keks nikad se ne odbija, a najbolji keksi pripremaju se kod kuće.

    Idite na emisiju
  • 09:25

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Prirodne prehrambene boje, Sezona 2 | Epizoda 2

    Prirodni pigmenti često se upotrebljavaju u slasticama, a Francisco ih voli jer, osim boje, imaju i poseban okus.

    Idite na emisiju
  • 09:45

    Johnova i Lisina vikend kuhinja

    +

    Epizoda 1, Sezona 1 | Epizoda 1

    U prvoj epizodi naučit ćemo kako se pripremaju jednostavna i ukusna jela poput pečene piletine, voćni curry, biskvit torte, brzi džem od malina, jednostavne pogačice sa sirom i jednostavan souffle.

    Idite na emisiju
  • 10:45

    Chuckov svijet

    +

    Jordan, Sezona 1 | Epizoda 6

    U Amanu u Jordanu Chuck jede u Hashemu, najstarijem lokalu u gradu koji pravi najbolje falafele na Srednjem istoku. Nadahnut zanimljivim krajobrazom postavlja improviziranu kuhinju usred izgubljenoga grada Petre.

  • 11:10

    Dobar tek

    +

    Grčko ljeto, Sezona 7 | Epizoda 4

    Grčka je poznata po ukusnoj hrani, a Lora i Stoyan ubrajaju se među njezine obožavatelje. Naš će dvojac u ovoj epizodi kuhati poznatu pileću juhu od jaja i limuna, pripremati domaće ćevape od janjetine i ispeći ukusan kruh sa sirom.

    Idite na emisiju
  • 11:45

    Tajne tete Cátie

    +

    Fumeiro Nacional, Sezona 5 | Epizoda 43

    Kobasice i šunka među najomiljenijim su jelima tete Katie jer mogu od svakog jela načiniti specijalitet. Danas imamo na jelovniku hrskavu chorizo svinjsku kobasicu s okruglicama, a zatim slijedi quiche od kobasica i mille-feuille sa sušenom šunkom.

    Idite na emisiju
  • 12:20

    Tajne tete Cátie

    +

    É Natal, Sezona 5 | Epizoda 44

    Za Božić teta Katie kuha različita jela i koristi uobičajene sastojke. Primjerice, bakalar može biti serviran u krpicama s domaćom pastom, a pečeni odojak u piti s umakom od špinata. Žitne pahuljice mogu se oblikovati kao grašak i kuhati u pećnici…

    Idite na emisiju
  • 13:00

    Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov

    +

    Jodie Whittaker, Sezona 7 | Epizoda 1

    Jamiejev i Jimmyjev cafe radi, a serija počinje s posjetom Jodie Whittaker, koja je došla na poduku iz kuhanja, koja kao da nije s ovog svijeta. U cafeu veličine njezinog Tardisa, Jodie pomaže dečkima dopuniti jelovnik za vikend.

    Idite na emisiju
  • 14:00

    Rick Stein: Od Venecije do Istanbula

    +

    Zapadna Turska, Sezona 1 | Epizoda 6

    Putovanje Ricka Steina od Venecije do Istanbula bliži se kraju dok napušta jug Grčke i putuje ka obalama zapadne Turske. Na obalama poluotoka Cesme uživa u kremastom armola siru u kozjoj koži, poznatom crvenom vinu Urlinu i turskom doručku.

    Idite na emisiju
  • 15:10

    Jamie kuha u Italiji

    +

    Liparski otoci, Sezona 1 | Epizoda 1

    Jamie uči od mještana kako pripremiti punjene lignje i priprema nedjeljni ručak za jednu od najvećih obitelji otočkog arhipelaga.

    Idite na emisiju
  • 16:10

    Chuckov svijet

    +

    Litva, Sezona 1 | Epizoda 7

    Na jugu Baltičkog mora Chuck se upoznaje s kulturom i kulinarskom tradicijom Litve. Prkosi hladnoći u Vilniusu da bi probao cepelin, nacionalno jelo te bivše sovjetske republike i skuhao boršč, juhu koja se može mjeriti s juhom njegove punice.

  • 16:35

    Dobar tek

    +

    Grčko ljeto, Sezona 7 | Epizoda 4

    Grčka je poznata po ukusnoj hrani, a Lora i Stoyan ubrajaju se među njezine obožavatelje. Naš će dvojac u ovoj epizodi kuhati poznatu pileću juhu od jaja i limuna, pripremati domaće ćevape od janjetine i ispeći ukusan kruh sa sirom.

    Idite na emisiju
  • 17:10

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Brzi deserti, Sezona 2 | Epizoda 3

    Kad Francisco nema vremena za složene deserte, brzi recepti su uvijek na dohvat ruke.

    Idite na emisiju
  • 17:35

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Palačinke, Sezona 2 | Epizoda 4

    Francisco obožava palačinke, posebice zbog njihove raznovrsnosti – od crepe suzette do najobičnijih palačinki s mnoštvom punjenja.

    Idite na emisiju
  • 18:10

    Ginov talijanski ekspres

    +

    Santa Maria di Leuce, Sezona 6 | Epizoda 8

    Večeras Gino napokon dolazi do kraja svog putovanja Sredozemljem. A samom jugu, u Santa Maria Di Leuci upoznaje svećenika i kuha rižoto sa šafranom.

    Idite na emisiju
  • 18:40

    Ginov talijanski ekspres

    +

    BREIL-SUR-ROYA DO TURINA, Sezona 7 | Epizoda 1

    Gino se vraća u Italiju i to doživljava kao nikad dosada. Putuje vlakom najslikovitijim predjelima, među najljepšima u Europi. Započinje epsko putovanje iz francuskoga alpskog grada Breil-Sur-Roya i stići će u Italiju u stilu, ravno kroz Alpe.

    Idite na emisiju
  • 19:15

    Tajne tete Cátie

    +

    Fumeiro Nacional, Sezona 5 | Epizoda 43

    Kobasice i šunka među najomiljenijim su jelima tete Katie jer mogu od svakog jela načiniti specijalitet. Danas imamo na jelovniku hrskavu chorizo svinjsku kobasicu s okruglicama, a zatim slijedi quiche od kobasica i mille-feuille sa sušenom šunkom.

    Idite na emisiju
  • 19:55

    Najotmjenije trgovine britanskih farmi

    +

    Epizoda 2, Sezona 1 | Epizoda 2

    Vraćamo se slikovitim britanskim krajolicima: u domu pola zavirit ćemo u trgovinu kraljevskog kuhara, duboko u šumi Nottinghama kušati sir s plemenitom plijesni, a na slavnoj obali Devona morske plodove i alkoholnu inačicu tradicionalne slastice.

  • 21:10

    Jamie kuha u Italiji

    +

    Liparski otoci, Sezona 1 | Epizoda 1

    Jamie uči od mještana kako pripremiti punjene lignje i priprema nedjeljni ručak za jednu od najvećih obitelji otočkog arhipelaga.

    Idite na emisiju
  • 22:10

    Rick Stein: Od Venecije do Istanbula

    +

    Zapadna Turska, Sezona 1 | Epizoda 6

    Putovanje Ricka Steina od Venecije do Istanbula bliži se kraju dok napušta jug Grčke i putuje ka obalama zapadne Turske. Na obalama poluotoka Cesme uživa u kremastom armola siru u kozjoj koži, poznatom crvenom vinu Urlinu i turskom doručku.

    Idite na emisiju
  • 23:25

    Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov

    +

    Jodie Whittaker, Sezona 7 | Epizoda 1

    Jamiejev i Jimmyjev cafe radi, a serija počinje s posjetom Jodie Whittaker, koja je došla na poduku iz kuhanja, koja kao da nije s ovog svijeta. U cafeu veličine njezinog Tardisa, Jodie pomaže dečkima dopuniti jelovnik za vikend.

    Idite na emisiju